Zorggroep Groningen zet provincie Groningen met gastvrijheid op de kaart

Als enige Groningse zorgaanbieder hebben alle locaties van Zorggroep Groningen sterren ontvangen tijdens het Nationaal Gastvrijheidszorg Evenement in Ede. Locatie Bloemhof eindigt wederom in de landelijke Top 10 van verpleeg- en verzorgingshuizen die deel hebben genomen aan ‘Gastvrijheidszorg met sterren 2012’.

Bloemhof heeft 4 sterren gekregen, ondanks de pas opgeleverde nieuwbouw, waarbij zes woningen voor zes cliënten zijn gerealiseerd met een zware zorg- en behandelingsvraag. In de Top 10 zaten veel noordelijke organisaties. In totaal deden dit jaar ruim tweehonderd landelijke zorgaanbieders mee.

Complimenten voor Bloemhof

In de gids staat het volgende vermeld: ‘Eten & drinken is van goede kwaliteit, afwisselend en steeds afgestemd op de wensen van de cliënten’. Bloemhof kreeg complimenten over de volgende punten: geborgenheid, inrichting, groot activiteitenaanbod, weinig hiërarchie en open communicatie.

Kwaliteit ‘gastvrijheidszorg’ zorginstellingen

‘Gastvrijheidszorg met sterren’ is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Iedere (locatie van een) zorginstelling in Nederland kan meedoen en één tot maximaal vier sterren verwerven. Zorginstellingen die meedoen, krijgen een vermelding in de Sterrengids Gastvrijheidszorg, kwaliteitsgids voor eten, drinken, wonen, ambiance en service. De Sterrengids is de ‘Michelingids’ voor zorginstellingen. Vanaf 7 juni 2012 krijgen organisatie ook een vermelding op de website kiesBeter.nl.

Andere Zorggroeplocaties met sterren

Woon-, zorg- en behandelcentrum Innersdijk kreeg 3 sterren ondanks de verhuizing en de tijdelijke huisvesting. Woonzorgcentrum A.G. Wildervanck en Verzorgings- en Verpleeghuis Maartenshof ontvingen ook beide drie sterren.

Kijk voor meer informatie op www.zorggroepgronigen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.