Zorggroep Groningen bouwt nieuw Innersdijk

Innersdijk van Zorggroep Groningen komt terug in Beijum. Door het nieuwe Nederlandse zorgbeleid zal met name het aantal cliënten dat voorheen in aanmerking kwam voor een plek in het verzorgingshuis gaan dalen. Afgelopen periode is door Zorggroep Groningen hard gewerkt aan het verfijnen van de strategische keuzes voor de komende jaren. Aangezien Zorggroep Groningen uit 5 locaties bestaat is het mogelijk de gevolgen uit de landelijke regelgeving en productieafspraken met het Zorgkantoor te verdelen.

Om deze reden kan de nieuwbouw van Innersdijk wel doorgaan, maar zal in iets bescheidener vorm worden gerealiseerd. Algemene ruimtes worden naar rato teruggebracht en waar mogelijk ondergebracht in andere locaties van Zorggroep Groningen. Dit betreft bijvoorbeeld het centrale deel van het Informatiepunt en het Expertise Behandelcentrum. Momenteel wordt het ontwerp van het nieuwe Innersdijk aangepast aan de herziene wensen van Zorggroep Groningen. Over de startdatum van de bouw en de feitelijke realisatie kan op dit moment geen uitspraak worden gedaan aangezien eerst de financiering moet worden geregeld en volgens procedure moet een nieuwe bouwaanvraag worden ingediend.

Zorggroep Groningen

Zorggroep Groningen organiseert wonen, zorg, welzijn en behandeling met name voor ouderen in de stad en provincie Groningen. Wij zijn bovenal een ‘maatschappelijke ondernemer’ die midden in de samenleving staat. Wij leveren zorg en dienstverlening in verschillende vormen binnen én buiten de muren van onze vijf locaties. Locaties van Zorggroep Groningen zijn Maartenshof in Groningen, Westerhave in Wildervank, A.G. Wildervanck in Veendam en Innersdijk en Bloemhof in Ten Boer. Tevens heeft Zorggroep Groningen een eigen Expertise Behandelcentrum met 5 vestigingen in de provincie Groningen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.