Zorgen over de toestand van de bermen in Beijum

De werkgroep Groen&Grijs maakt zich zorgen over de toestand van de bermen in en rond Beijum. Niet alleen de bermen langs fietspaden en wandel-/voetpaden maar vooral ook de bermen langs de sloten in Beijum.
Aan de Beijumerweg t.h.v. het Boerderijum staat inmiddels al een rood/wit waarschuwingsbord bij een zo gevreesde afbrokkeling van een berm.

De werkgroep heeft in de voorbije jaren diverse keren de toestand van de bermen onder de aandacht gebracht en kenbaar gemaakt bij o.a Stadsbeheer.
Het verzakken van de bermen wordt o.a. veroorzaakt door:

– Het steeds weer werken aan de sloten, i.v.m. onderhoud, tijdens regenachtige dagen en in het natte seizoen.

– De te zware vrachtwagens en andere voertuigen van o.a. aannemers en gemeentelijke diensten etc. die uitwijken voor fietsers- en of voetgangers.

– Het steeds weer belasten van de bermen met nat materiaal uit de sloten o.a. bagger en slootplanten en dergelijke. Soms blijft het meerdere dagen maar ook wel eens meer dan een week in de bermen liggen

– Bij het verwijderen van het afval ontstaan steeds opnieuw sporen van voertuigen en gaten in de bermen.

Binnenkort staat er weer en overleg gepland met Stadsbeheer en wederom staat dit hoog op de agenda. Wij blijven er op hameren om b.v. rijplaten te gebruiken en niet bij nat weer of natte grond werkzaamheden uit te voeren, dan maar afwijken van de planning. Herstel kost ook geld, terwijl in de meeste gevallen schade voorkomen kan worden.

Hier is uit de sloot grofvuil gehaald. De schade aan
de berm is duidelijk te zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.