Zomerschool in Beijum

“Met onze katapult hopen we tot de Markt te schieten”
Zo’n veertig kinderen werken zich deze week in het zweet op de Zomerschool in Beijum. “We zijn bezig met allerlei projecten om kinderen op een leuke manier tijdens de zomervakantie bezig te houden.

“Als je hier een gat in boort, dan moet het volgens mij gaan lukken”, zegt een begeleider tegen Lotte. Lotte is één van de kinderen die deze week deelneemt. “Ik vind het echt ontzettend leuk. We maken deze week van alles. Zo zijn we bezig geweest met een spaghettibrug, hebben we Bourtange bezocht, en zijn we vandaag bezig met het maken van een katapult.”

“Een katapult werd gebruikt tijdens de Middeleeuwen”, vertelt Rachad. “Het was een wapen waarmee een ommuurde stad bijvoorbeeld verdedigd kon worden. In de katapult werden dan projectielen gelegd die de vijand op afstand moesten houden.”

De kinderen werken in groepjes aan de opdracht. Manuel zit in hetzelfde team als Rachad. “Ik vind het echt ontzettend leuk om te doen”, zegt hij met een grote glimlach. “Ik hoop ook dat onze katapult zo ver kan schieten dat onze projectielen op de Grote Markt belanden.”

“De Zomerschool is een initiatief voor kinderen die eigenlijk om verschillende redenen niet op vakantie kunnen”, zegt coördinator Marijke den Arend. “Het is vergelijkbaar met een normale schooldag waarin we de kinderen van alles leren. Daarbij richten we ons deze week op de geschiedenis. Behalve het maken van een katapult krijgen ze ook uitleg waar het vroeger voor gebruikt werd.”

Vandaag was de laatste dag van de Zomerschool.
Klik hier voor de video

– Bron en video: Gezinsbode.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.