Woldstreek en golfbaan

meer vragen dan antwoorden.

De komst van een eventuele golfbaan op het grondgebied van de gemeente Bedum ten noorden of ten oosten van Beijum houdt de gemoederen al een tijd flink bezig. Dat zal waarschijnlijk voorlopig ook wel zo blijven.

18 januari jl. was er een gezamenlijke bijeenkomst van de bewonersklankbordgroepen Zuidwolde en Groningen met de gemeentes Bedum en Groningen en een aantal adviesbureaus. Veel wijzer werden de stad-Groninger bewonersorganisaties (waaronder de BOB en bewoners van een aantal heerden aan de noord- en oostrand van Beijum) er niet van.

De klankbordgroep Zuidwolde lijkt zo’n baan tussen Zuidwolde en Beijum wel te zien zitten (“komt de stad tenminste niet dichterbij”). De gemeente Bedum liet het achterste van de tong nog lang niet zien. Wel of geen golfbaan, zo ja, waar dan, voor- en nadelen, het bleef allemaal aardig in de mist.

Tegelijkertijd werd er somber gedaan over de mogelijkheid om in de Woldstreek tot “stadsvriendelijke” landbouw te komen. De stadse bewonersorganisaties zijn er niet geruster op geworden. Het bestuur van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) heeft inmiddels met de gemeente Groningen afgesproken dat er op korte termijn een apart overleg met de stad-Groninger bewonersgroepen wordt gehouden ter nadere bezinning op de gang van zaken.

Wordt vervolgd.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.