Woensdag 29 februari tweede editie Try Out!

De Urban Academy organiseert voor de tweede keer Try Out! Hét evenement om jongeren kennis te laten maken met de wereld van urban arts. Op de woensdagmiddag in de voorjaarsvakantie is iedereen welkom om een kijkje te nemen en te genieten van diverse optredens.

Rapper JPB komt vanuit Tilburg om een show te geven. De rapper heeft een Caribische  sound en is bovendien ook een getalenteerd danser. JPB heeft samengewerkt met onder andere Bollebof, de rapper die te zien was op de vorige Try Out! in oktober 2011. Ook Keizer (New Attraction 2011) en Kempi zijn een aantal grote namen waar de rapper mee samen heeft gewerkt.

De Groningse rapper Kraantje Pappie staat tevens op het podium. Op 13 januari is zijn album ‘Crane’ uitgekomen. Sindsdien gaat het erg hard met zijn carrière. In Groningen is hij al een begrip en nu verovert hij de rest van Nederland. Hij staat bekend om zijn energieke live shows en staat dan ook regelmatig voor volle zalen.

Naast muziek is er ook dans. ‘The Ruggeds’, een breakdance crew uit Eindhoven gaan een spectaculair optreden weggeven. Vervolgens gaat het programma over in een danswedstrijd begeleid door de dansprogrammeur van het New Attraction festival Lucas Winkel. Tijdens de danswedstrijd krijgen de bezoekers een kwartier de tijd om hun beste moves te laten zien. De winnaar ontvangt een goodie bag met onder andere het nieuwe album van Kraantje Pappie.

Tijdens de Try Out! kunnen jongeren zich op geven om deel te nemen aan verschillende urban projecten, waaronder de disciplines: dans, muziek en beeldende kunst.
Voorafgaand aan Try Out! zal er weer een scholentour plaatsvinden. De Urban Academy crew neemt Kraantje Pappie en JPB mee langs verschillende VMBO scholen om een kleine preview te geven. Het Augustinus College, Werkman College, Heyerdahl College, Zernike College, Simon van Hasselt, Leon van Gelder en het Wessel Gansfort College kunnen in de week voor de voorjaarsvakantie een bezoek verwachten.

Initiatiefnemers van Try Out! zijn cultuurcoaches Lucas Winkel en Ferry Heeren, beiden werkzaam bij Stichting Urban House Groningen.

Datum: woensdag 29 februari 2012
Tijden: 13:30 deuren open.
Locatie: Simplon, Boterdiep 69 Groningen
Kosten: Gratis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.