winterschema Strooidienst 2011-2012

De BOB ontving ter kennisgeving het winterschema Strooidienst 2011-2012 van de gemeente. Dat schema is dezelfde als dat van voorafgaande jaren en toen heeft Beijum te maken gehad met buitengewoon veel overlast door gladheid.  Veel bewoners klaagden er  over dat men eerst over grote afstanden moest glibberen voordat men bij een gestrooide route kwam. Als je achter op heerden woont is dat absoluut geen winters grapje meer; extra kans op vallen door de afstanden en vermoeidheid is aanzienlijk. En dan praten we nog niet over onredelijk tijdsverlies (wat leverden die investeringen in een eventuele zweeftrein van en naar het noorden ook alweer als tijdswinst op?) Wat verder opvalt is dat er her en der buitengewoon storende schakel(tje)s  missen in de strooiroute.

Het BOB-bestuur meent dat:

1e. genoemde storende ontbrekende schakel(tje)s in de strooiroute ondervangen moeten worden,

2e. op de grote heerden hoofdroutes gestrooid moeten worden,

3e. er op alle heerden 1 of enkele zoutbakken moeten staan voor gebruik door bewoners,

4e. personeel via milieudienst en/of standsbeheer beschikbaar moeten zijn voor ondersteunende gladheidsbestrijding.

Bekend is dat er overal in de stad veel klachten zijn over  het in vele ogen te  karige strooien door de gemeente. Die klachten moeten allemaal serieuzer genomen worden. Het BOB-bestuur meent echter dat onze wijk bovengemiddeld slecht bediend wordt, door de opbouw van de wijk en door het feit dat Beijum maar 1 wijkring kent, tevens de enige 50km-weg in de wijk. In Beijum wonen 13.000 mensen, meer als bijvoorbeeld in de gemeente Appingedam.  Wat meer strooiwerk dan nu weer op het programma staat is geen overbodige luxe.

Het BOB-bestuur dringt er op aan dat de gemeente alsnog serieus overweegt de strooidienst voor onze wijk uit te breiden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.