Wijkwethouder aanwezig bij voorjaarsactie in de Groene Long

Onze wijkwethouder Mattias Gijsbertsen zal, indien er niets tussen komt, aanstaande zaterdag aanwezig zijn bij de voorjaarsactie in de Groene Long die weer is georganiseerd door de gelijknamige werkgroep.
Mattias

De Groene Long is het wijkpark midden in onze wijk Beijum een heeft een lengte van ongeveer een kilometer.

De startlokatie is de Boerderijum gelegen aan de Beijumerweg aan de rand van de Groene Long. Ons streven is er ook op gericht er een gezellige morgen van te maken. De mensen moeten plezier in het werk hebben die de onderlinge band verstevigd.

Voorbeelden van de werkzaamheden:
– Het schoonmaken en opruimen van spullen die het wijkpark ontsieren en die
steeds meer rommel aantrekken.
– Het poten van planten en/of bloembollen.
– Het maken/plaatsen van nestkastjes
– Het snoeien van struiken en bomen
– Het verbeteren van schelpenpaden
– Het schouwen van het hele park
– Het ruimen van zwerf en snoeiafval

Om 9.30 uur starten de deelnemers in de Boerderijum met koffie en koek waarna er uitleg wordt gegeven van de werkzaamheden en de aanduiding van het werkgebied. De actie begint om +/- 10.00 uur.
Zwerfvuil en snoeiafval wordt achter gelaten op plaatsen waar een vrijwilliger met een gator de boel vervoerd naar een centrale plaats.

Ter afsluiting
Om 12.00 uur worden de werkzaamheden afgefloten. Men keert terug naar de Boerderijum. De gereedschappen worden weer verzameld en het personeel van de Boerderijum heeft de broodje met koffie klaar staan. Het wordt een gezellige bijeenkomst tot een uur of 13.00 uur waarna een ieder zijn eigen weg gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.