Wijkteam NLA Beijum maakt bezwaar tegen bouw noodlokalen op speelplein De Dijk

Afgelopen dinsdag, 25 juni, heeft het wijkteam Nieuw Lokaal Akkoord (NLA) van Beijum zich uitgesporken tegen de plannen van O2G2 – het schoolbestuur van de nieuwe fusieschool – om op het plein van De Dijk 4 noodlokalen neer te zetten om alle leerlingen op deze plek te huisvesten.
Het plein is een gecombineerd school- en buurtplein en voor een belangrijk deel gefinancierd vanuit gelden van het NLA. Nu O2G2 zonder overleg met dat NLA daar lokalen wil gaan plaatsen, heeft het Wijkteam een brief naar O2G2 gestuurd met haar bezwaren.

Brief:

Geacht college,

Vanuit verschillende kanten in Beijum is het bericht tot ons gekomen dat de fusie tussen basisschool De Doefmat en basisschool De Dijk definitief doorgaat.

Eveneens vernamen wij dat het gebouw van De Doefmat wordt afgestoten.

Om de leerlingen van beide scholen te kunnen herbergen is het plan om vier noodlokalen bij de Dijk te plaatsen.

Zoals u ongetwijfeld weet, ligt naast De Dijk een school-buurtplein. Dit geïntegreerde plein is mede tot stand gekomen met een stevige financiele bijdrage van het wijkteam Nieuw Lokaal Akkoord Beijum.

De bijdrage van het NLA-wijkteam heeft als achterliggende motivatie de sociale cohesie in de buurt van De Dijk te vergroten, en vooral ook een speelgelegenheid te bieden na schooltijd voor de buurt.

Het wijkteam NLA Beijum maakt bezwaar tegen de verkleining van het school-buurtplein door het plaatsen van de vier noodlokalen. Het maakt inbreuk op de doelstelling van het oorspronkelijke doel.

Wij vragen u of u de plaatsing van de noodlokalen wilt heroverwegen.

Met vriendelijke groeten,

Namens het wijkteam NLA Beijum

Irma Zijlstra

(voorzitter wijkteam Beijum)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.