Wijkplan Groene long aantrekkelijk na opknapbeurt.

Het eerste deel van de grote opknapbeurt van wijkpark de Groene long Beijum is bijna afgerond. De aanpak van het Pedaalpad is klaar en de werkzaamheden in het oostelijk vijver gebied zijn bijna afgerond. Nu liggen er plannen om het gebied tussen de Amkemaheerd en de centrale vijver bij Innersdijk aantrekkelijker te maken. Dat heeft wethouder Jannie Visscher laten weten.

De wethouder is blij dat de initiatieven vanuit de wijk zelf worden genomen en dat bewoners meedenken en actief betrokken zijn bij de planvorming. De wethouder kijkt bij de plannen en initiatieven flexibel mee.

De kosten, geraamd op 380 duizend euro, komen uit verschillende potjes. Zo betaald wijkteam Beijum het leeuwendeel van ruim 300.000 euro en komt uit het potje stadsbeheer groen 30.000 en uit stadsdeel water 50.000 euro.

Naar verwachting kan eind augustus met de uitvoering worden begonnen. Dit is de ideale periode om volgens de natuurkalender ecologisch verantwoord te werken. Het werk zal in april 2013 worden afgerond.

bron+foto: Groningen dichtbij

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.