Wijkontmoeting

Wijkontmoeting 2018 verslag van december

Beste betrokken wijkbewoners van Beijum wij kunnen elkaar donderdag  bij de maandelijkse wijkontmoeting elkaar een goed 2018 wensen. Wij hebben niets op de agenda gezet. Een goede gelegenheid om de stand van de wijk door te nemen en toekomstige plannen bekend te maken aan elkaar.

Mooie initiatiefverhaal tijdens de wijkontmoeting in december:

Gereedschap delen in de wijk

Voor die paar gaatjes die je per jaar boort hoef je toch geen boormachine te kopen? En voor die ene keer dat je de dakgoot leeghaalt, moet daar nou echt het hele jaar een ladder voor in de schuur staan? Een aanhanger, en al die ander dingen die je maar af en toe nodig hebt. Delen kan toch ook. Met een gedeelde gereedschapskist, waardoor de deeleconomie in de wijk een extra impuls krijgt.
Een plek waar je je gereedschap kunt ophalen en inleveren onder het genot van een kopje koffie.

Conny Eldering heeft hierop iets bedacht: ‘Mijn Gereedschapskist’. Gereedschappen die gedeeld worden in de wijk. In twee wijken in Groningen loopt dit initiatief al: In De Hoogte en Vinkhuizen.
Zou het niet mooi zijn als Beijum de volgende wijk is? De Sociale Long wil deze uitdaging oppakken.
Samen met bewoners in Beijum gaan we zoeken naar een plek en mensen om ‘Mijn gereedschapskist’ in de wijk te kunnen realiseren.
Het spreekt de Sociale Long erg aan dat er tijdens  het koffie uurtje ( het halen en brengen van het gereedschap) leuke ideeën en gesprekken kunnen ontstaan, over wat iedereen in zijn / haar situatie zoal bezig houdt.

Hoe werk het ? Voor €25.- wordt je lid van ‘Mijn gereedschapskist’. Voor mensen met een stadjespas is het grotendeels gratis. Kijk voor meer informatie op www.handigindebuurt.nl.

Voor wie ? Voor iedereen die lid is van de gereedschapskist en dat zijn de bewoners / particulieren uit de wijk.

Lijkt het je ook wat? Zou je zelf iets willen betekenen voor de gereedschapskist voor Beijum? Heb je ideeën hoe we dit in de wijk kunnen realiseren. Laat ons weten dat dit je interesseert. Zo komt dit idee een stap verder.
Contactpersoon voor Beijum is Theo Koolman 06-15578469         socialelong@gmail.com

Onze wijkkrant De Beijumer
De krant valt op qua opmaak, toon en inhoud. Arjan de Rooij vertelt dat De Beijumer redactie hier bewust aan werkt en dat het nu zijn vruchten afwerpt. Elke maand is het een uitnodigende krant met bewonersinformatie, nieuws, rubrieken, advertenties. Iedere buurtbewoner kan iets plaatsen in de krant. Ingezonden brieven zijn ook mogelijk. De redactie kijkt of de inhoud passend is. Reacties/ingezonden brieven kun je mailen naar de
redactie van De Beijumer: redactie@beijumer.nl  06-11040505, www.debeijumer.nl

Beijum – 40 jaar
Nu hij er toch is: Arjan zit ook in de werkgroep voor vieren van Beijum 40 jaar. 2018 is een jubileumjaar. Aanvankelijk was de gedachte om al de festiviteiten en ideeën in 1 week te stoppen. Maar nu wordt het over het hele jaar verspreid. De ideeën zijn divers. Op de site is al een en ander te zien.
Wil je op de hoogte blijven of iets vragen, stuur dan berichtje naar:
beijum40@gmail.com   www.beijum40.nl      06-15584742

Speelplekken
De nieuwe speelplek aan de Boelemaheerd is geopend door wethouder Mattias Gijsbertsen.
De werkgroep Speelplekken inventariseert door middel van wijkbijeenkomsten de wensen van bewoners voor de speelplekken in hun eigen heerd. Via De Beijumer informeert deze werkgroep over de voortgang.

 
Vanuit de Sociale Long zijn Erik en Lisette lid van de werkgroep Speelplekken.
Contactpersonen: Leonie Rijkens en Lisette Veenstra
Mail: beijumspeelt@gmail.comWil je in contact komen met anderen die meer weten over een bepaald onderwerp in Beijum?
socialelong@gmail.com
06-27282197 Trijntje
06-15578469 Theo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.