WIJ naar De Doefmat: Tijdelijk of definitief?

Sinds de officiële start begin dit jaar zit het WIJ-team op 2 plekken in de wijk. In het Gezondheidscentrum zitten vooral de publieksfuncties, de ‘front office’ zoals dat wel eens genoemd wordt. Werk dat vooral achter de schermen gebeurd, de ‘back office’, zit voor het grootste deel in De Wegwijzer.

Dat is niet handig, al die mensen op 2 plekken. Het is dan ook logisch dat er vanuit het WIJ-team dus rond gekeken wordt naar een locatie voor de hele klup. En dat zijn er nogal wat. Het voormalige CJG, het voormalige sociaal team (waar alle individuele hulpverleners al in zaten), het voormalige Stip, het voormalige jongerenwerk, het is nu allemaal WIJ-Beijum.

Op bovenstaande foto staan een dikke 60 mensen, nagenoeg het hele WIJ-team van Beijum. En De Hunze, van Starkenborgh en Noorderhoogebrug, want dat is ook hun werkterrein. De foto is begin dit jaar gemaakt op het plein van De Doefmat. Een vooruitziende blik?

Het WIJ-team verhuist deze zomer naar de voormalige De Doefmat. Is dat voor een jaar of twee? Totdat het team naar het nieuwe gebouw naast het dan nieuwe Innersdijk gaat? Dat zijn nog steeds de plannen. Dat in dat zogenaamde ‘derdengebouw’ tussen Innersdijk en de Bentismaheerd op de begane grond zowel plek komt voor het WIJ-team als de nieuwe plek voor de beide huidige buurtcentra. Met daarboven een invulling door Patrimonium en De Zijlen. Daarover is in april overeenstemming bereikt tussen de diverse partijen. In mei zou de precieze invulling bekend worden. Het is nu (begin) juni en er is geen nader nieuws.

René Paulissen, de teamleider van het WIJ-team, kon ons dan ook geen uitsluitsel geven. De komende weken zal daar toch wat meer duidelijkheid over moeten komen. Blijft het WIJ-team in De Doefmat, zal daar toch aardig wat verbouwd moeten worden. Zit men er maar een jaar of twee, kan dat allemaal wel wat minder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.