Wie wil er sporen van de lente ontdekken?

Op Goede Vrijdag 29 maart is de lente hopelijk eindelijk ingetreden! Dan organiseert het centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) een natuurexcursie naar ‘eerstelingen’ in Beijum. Deelnemers gaan hierbij onder leiding van een ervaren natuurgids op zoek naar de eerste lenteverschijnselen in de natuur. Er zijn namelijk talloze lentebodes die zich niet laten afschrikken door de kou en die het waard zijn ontdekt te worden!

De excursie wordt twee keer gehouden en duurt ongeveer anderhalf uur. Om 10.00 uur en om 14.00 uur vertrekt er een groep uit de Boerderijum in Beijum. U kunt zich tot donderdag 28 maart, 16.00 uur, opgeven bij NDE (nde@groningen.nl /  050 – 367 63 21). De excursie wordt mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten en de opleiding voor natuurgidsen.

Open Zondag

De excursie wordt georganiseerd in het kader van de ruilbeurs, die op Goede Vrijdag wordt georganiseerd door stichting De Zijlen. De excursie en de ruilbeurs maken deel uit van de eerste Open Zondag van de Boerderijum. Tot oktober is er maandelijks een Open Zondag, waarin elke keer  een excursie plaatsvindt rond een –  nog nader in te vullen –  thema. In de hal van de Boerderijum zal de gids op u wachten. Na afloop is er de mogelijkheid een kop koffie of thee te drinken.

Wanneer: vrijdag 29 maart, om 10.00 uur en 14.00 uur

Waar: de Boerderijum in Beijum, Beijumerweg 19c

Opgave: NDE (050-367 63 21, nde@groningen.nl), tot donderdag 28 maart om 16.00 uur.

Meer informatie: Jurian Bajema, hoofd NDE, 06-23781211

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.