Wie komt, wie komt?

Ondanks de crisis lijkt het erop dat zowel Sinterklaas als de Kerstman er dit jaar weer onderuit komen. Voor deze twee heren wederom geen crisistijd. Tot nu toe is ieder jaar record op record gebroken wat betreft het spenderen van geld aan deze gezellige dagen.

Het gaat dan natuurlijk niet alleen om cadeautjes voor de kinderen of voor elkaar maar ook om versnaperingen, lekker eten, drinken en gezellige dingen doen met elkaar. Tenslotte zijn dit de dagen bij uitstek voor  familie uitjes en quality time.

Maar sommige gezinnen  zullen toch een keus moeten maken. Wie gaat het dit jaar worden? Allebei de heren is in sommige gevallen niet mogelijk, ook al verwachten de kinderen dat wel. Gaan we dit jaar uitgebreid sinterklaas vieren of besteden we wat meer tijd aan de kerstgedachte en het bijhorende feest? Misschien is er zelfs toch een mogelijkheid om toch beide te doen. Een kinderhand (schoen) is snel gevuld moet u maar denken.

Nu de dagen korter zijn geworden en het buiten al flink kouder begint te worden, komen stilaan ook de feestdagen dichterbij. Laten we in ieder geval hopen dat beide feestdagen voor ons allen een fijne tijd zullen betekenen en we voor ogen houden dat het niet de waarde van de cadeaus is wat belangrijk is, maar de gedachte erachter.

Mike Tomale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.