Wethouder Seton geeft gastles op basisschool Beijum

De leerlingen uit groep 8 van De Dom Helder Camaraschool in Beijum krijgen donderdag een gastles van milieu-wethouder Jan Seton van Groningen. Net als een aantal andere basisscholen in Groningen doen zij mee aan de ‘Minder afval dankzij mij’ actie.

De actie biedt alle basisschoolkinderen in de stad Groningen de mogelijkheid om gratis aan broodbakjes en drinkbekers te komen. Tot nog toe nemen veel kinderen hun eten en drinken mee in plasticzakjes of pakjes, die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik en die na gebruik weggegooid worden. Het zou volgens de initiatiefnemers van de actie veel milieuvriendelijker zijn om bakjes en bekers te gebruiken. De actie loopt al sinds 2010 en gaat nog door tot 2014.

Naast de gastlessen die de kinderen deze middag zullen volgen krijgen ze ook een toneelvoorstelling te zien. De school doet ook mee aan de grote weegtest, waarbij wordt berekend of het echt heeft geholpen dat de kinderen lunchboxen en bekers hebben gekregen. De uitslag wordt via het twitteraccount @Dankzij050 bekend gemaakt.

Bron+foto: Dagblad v.h. Noorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.