Wetgeving voor huurders en bewoners

Het Huurders Platform Groningen (HPG) organiseert een serie kennisbijeenkomsten voor huurders (en bewoners). Op dinsdag 27maart 2012 is het onderwerp: Wetgeving voor huurders en bewoners. De Woonbond verzorgt het inhoudelijk deel van deze avond.

De titel van de avond had ook kunnen luiden: ‘Is wetgeving saai?’ Soms lijkt het er op dat wetgeving een doel op zich zelf is geworden: voer voor juristen. Maar in de grond van de zaak is dat natuurlijk niet zo. Wetgeving ordent het beleid in regels en dus zijn beleid en wetgeving onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En in die zin is wetgeving veel minder saai dan je zou denken. Een vertegenwoordiger van de Woonbond neemt ons mee in de wereld van regels en achterliggende doelstellingen. En daarmee wordt wetgeving misschien toch nog minder saai dan je zou denken.

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: de Kerkeraadskamer van de Remonstrantse Kerk aan de Coehoornsingel 14 te Groningen

Dit is de laatste bijeenkomst in een serie van zes over zeer uiteenlopende onderwerpen. Dinsdag 25 oktober jl. ging het over bewonersparticipatie in wijken en buurten. Op 22 november jl. was het thema Internet en social media. En 13 december 2011 spraken we over Wijk en duurzaamheid. 24 januari waren de Financiën van de corporatie aan de beurt. Stedenbouw voor leken was het thema van 28 februari. We sluiten de serie af met een excursie naar interessante bouwopgaven in de stad: studentenhuisvesting, beeldbepalend bouwen door een woningcorporatie en Meerstad met een update over stand van zaken.
Belangstellenden kunnen zich melden via: huurdersplatformgroningen@gmail.com

bron: ingezonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.