Werkzaamheden Oostelijke Ringweg Beijum-zuid: graag wat meer zorgvuldigheid!

Kort geleden ontstond er al flink wat irritatie toen het Heerdenpad werd afgesloten vanwege werkzaamheden in het kader van het rooien van bomen en bossages in verband met het ongelijkvloers maken  van de kruising Beijum-zuid/De Hunze-zuid. Die afsluiting werd in de wijk niet tijdig aangekondigd, verwijzingen naar alternatieve routes ontbraken en als klap op de vuurpijl bleef de afzetting tijdenlang staan terwijl er geen werkzaamheden plaats vonden. Flink wat fietsers trokken de autokruising Emingaheerd/Oostelijke Ringweg/Berlageweg over.  Goed knullig allemaal en de provincie beloofde beterschap.

Of dat laatste echt wat op gaat leveren?

Bij het rooien van groen rond het fietsviaduct  Heerdenpad was aan de zijde van de wijk De Hunze een aantal dagen geleden een hoop takken minstens 40 centimeter op het Heerdenpad terecht gekomen. Gewoon gevaarlijk op dit drukke (brom)fietspad. : Praktisch alle rooihout was al weg  maar die bos bleef maar liggen.  Inmiddels kon je zien dat behoorlijk wat (brom)fietsers daar intussen mee in aanraking waren gekomen: er zijn  flink wat van de op het fietspad liggende uitsteeksels afgereden, hopelijk zonder ongelukken. Meer dan voldoende aanleiding om dat hout alsnog snel weg te halen. 16 Februari alsnog gemeld bij de provincie; en een dag later was het snoeihout dan toch geruimd. Gelukkig maar, want 16 februari bleken aan het eind van de middag een paar takken nog verder op het pad te liggen.

Ook getuige van dergelijke gevaarlijke situatie?  Melden kan helpen ongelukken te voorkomen. Bellen met Stadsbeheer (3678910), ook  als je niet weet bij wie je moet zijn.

foto: Jaap van Leeuwen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.