Werkzaamheden Doornbosheerd en Barmaheerd

Na een lange tijd van voorbereiding start de gemeente Groningen begin maart met het uitvoeren van de werkzaamheden aan de Doornbosheerd en de Barmaheerd. In de laatste week van februari wordt er ter voorbereiding alvast begonnen met het kappen van een aantal bomen. Daarna gaat de aannemer gefaseerd aan het werk met het herleggen van straatstenen en plaatsen van hagen. Ook wordt de speelplek heringericht.

De werkzaamheden van De Huismeesters zijn inmiddels bijna allemaal afgerond. Dit had nogal wat voeten in de aarde. Tijdens de werkzaamheden werd op de plek van de nieuwe onderdoorgang twee vloerputten aangetroffen met gas- en waterleidingen en elektriciteits-, telefoon- en CAI-kabels. Om de werkzaamheden te kunnen voortzetten, moesten deze kabels en leidingen eerst verplaatst worden. Dit heeft flink wat vertraging opgelopen. Maar de nieuwe onderdoorgang is nu dan eindelijk open en wordt al volop gebruikt.

De Huismeesters en de gemeente Groningen wil graag samen met bewoners een beheerplan voor de buurt maken. Want ook nadat de werkzaamheden zijn afgerond willen we deze twee heerden graag op peil houden. Eind maart worden de bewoners daarom uitgenodigd om deel te nemen aan een bewonerswerkgroep. Zo kan er al voordat de werkzaamheden zijn afgerond worden (samen)gewerkt aan de toekomstbestendigheid van de Doornbosheerd en Barmaheerd. De werkgroep kan zich naast het beheerplan ook bezig houden met het organiseren van diverse buurtactiviteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.