Werkzaamheden de Hunze/Beijum-Zuid eerder klaar maar langer overlast

In tegenstelling tot eerdere berichten duren de werkzaamheden bij de Hunze niet tot 28 juni, maar tot 22 juli. Aangezien het nieuwe viaduct al op zondag 7 juli ‘ingereden’ kan worden, is in overleg met de aannemer besloten om aanvullend afrondende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan het nieuwe viaduct en de rotondes al op 22 juli open worden gesteld voor het verkeer en fietsers. Dit is meerdere weken eerder dan gepland. 

Dit betekent dat het tot 22 juli niet mogelijk is om vanaf de Oostelijke Ringweg De Hunze (Berlageweg) in en uit te rijden. Het verkeer wordt omgeleid via Beijum-Noord. Het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg kan blijven doorrijden, maar moet rekening houden met een beperkt aantal rijstroken en beperkte snelheid. In verband met de veilige uitvoering van de werkzaamheden wordt het fietsverkeer ook omgeleid.

Helaas duurt de overlast nu wat langer, maar dan zijn de werkzaamheden eind juli aan de Berlageweg ( De Hunze) voor dit deelproject van de Oostelijke Ringweg afgerond. Aansluitend moeten er dan nog werkzaamheden worden uitgevoerd aan de ringweg zelf.  

Andere omleiding voor fietsers
In verband met de verkeersveiligheid en op verzoek van omwonenden is de omleidingsroute voor fietsers aangepast. Deze was aanvankelijk door de woonwijk gepland. In genoemde periode is het nu voor fietsers niet mogelijk om gebruik te maken van het Heerdenpad. Fietsers worden omgeleid via de Beijumerweg. Dit is ca. 950 meter langer dan de huidige fietsroute via het Heerdenpad. De Provincie Groningen is nog in overleg met de aannemer of de omleiding voor fietsers eerder opgeheven kan worden.

Nieuwe viaduct op 7 juli inrijden
De werkzaamheden maken deel uit van de afronding van de bouw van het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid welke vorig jaar is gestart. Op zondagmiddag 7 juli wordt het nieuwe viaduct, dat nu naast de Oostelijke Ringweg in aanbouw is, op zijn definitieve plek (over de Oostelijke Ringweg) in gereden. Dit gaat met enige festiviteiten gepaard, waarvoor buurtbewoners en aanwonenden worden uitgenodigd.

Werkzaamheden Groningerweg van 21 mei tot 11 juni

In de periode 21 mei – 11 juni vinden er werkzaamheden plaats aan de Groningerweg, richting de woonwijk Noorderhoogebrug. Het betreft het gedeelte tussen de verkeerslichten bij de Boterdiepsbrug en de afrit vanaf de Noordzeebrug.  De op-en afritten bij Noorderhoogebrug/Noordzeebrug blijven geopend!

Omleiding
Het is in deze periode echter niet mogelijk om, komende vanaf de Noordzeebrug (N370), via de afrit Noorderhoogebrug rechts af te slaan richting Winsum en v.v. Voor het verkeer afkomstig uit Noorderhoogebrug is het dan niet mogelijk om richting Winsum te rijden. Verkeer dat vanaf de Noordzeebrug naar het bedrijventerrein Witte Lam wil, wordt omgeleid via de afslag Ring Oost (N46) te rijden.

Van 7 op 8 juni kruispunt Groningerweg afgesloten
In de nacht van vrijdag 7 juni naar zaterdag 8 juni is het kruispunt Groningerweg/ Winsumerweg afgesloten. Doorgaand verkeer naar Lauwersoog/Winsum is dan niet mogelijk. Het verkeer wordt via de Noordelijke Ringweg via de Friesestraatweg/Aduard omgeleid. Aansluitend vinden er werkzaamheden aan de verkeersregelinstallaties plaats. Op 11 juni is de weg weer open voor verkeer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.