Werkgroep Verkeer

* De werkgroep Verkeer is als werkgroep van de BOB bezig met zaken die te maken hebben met het verkeer in de wijk. In het begin van dit jaar kregen we van bewoners uit de buurt van de Boelemaheerd het verzoek om eens te onderzoeken of het mogelijk was dat er een fietspad of fietsstrook kwam langs de wijkring tussen de Wibenaheerd en het fietspad langs de Amkemaheerd nabij de sporthal. Dit om dat stukje weg veiliger te maken. Dit hebben we aangekaart bij de gemeente en de werkgroep had zelf het idee dat daar wel ruimte voor was.  Tegelijkertijd was er een probleem voor taxi’s e.d. voor het Munsterhoes. Dat probleem is nu opgelost en is er voor een fietsstrook/pad geen plaats meer.

* Verder is de werkgroep bezig om de verlichting bij verschillende zebrapaden verbeterd te krijgen. Sommige lampen staan in de bomen en op andere plaatsen is de wijkring ooit verbreed, maar is de verlichting nooit aangepast. Het is de bedoeling dat dit in 2012 gaat gebeuren. De gemeente houdt nog een slag om de arm vanwege de financiën, maar de werkgroep houdt een vinger aan de pols.

* De werkgroep heeft geparticipeerd in het overleg tussen een paar scholen en de gemeente over een veilige schoolomgeving. In dat kader gaat de werkgroep ook aan de gang met de situatie aan de Wibenaheerd. Daar is een strook waar 10 minuten geparkeerd mag worden om kinderen naar school te brengen, maar in de praktijk blijkt dat daar permanent auto’s staan.

* In een grote wijk als Beijum is veel verkeer en waarschijnlijk ook dingen die daarin niet goed zijn georganiseerd of beter kunnen. De werkgroep bestaat uit een klein groepje mensen, dus kan niet zelf alles zien. Als u dus denkt ‘dit kan beter of anders’ laat het ons dan weten via de BOB. Ook kunt u zich via dat emailadres aanmelden als lid van de werkgroep. Met een meer mensen vormen we een sterkere werkgroep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.