Wensballon050, Lustrumfeestje IMC Weekendschool Groningen

Zondag 22 april gaan vanaf de Grote Markt in Groningen honderden voor de jeugd van Groningen de lucht in. Bekende en onbekende Groningers vieren op deze manier het 5 jarig bestaan van IMC Weekendschool Groningen.

IMC Weekendschool biedt een manier om de toekomstperspectieven van kinderen uit economisch zwakkere wijken te verbreden. Hoe? Door gastdocenten met een passie voor hun beroep uit te nodigen die de kinderen een inspirerend kijkje bieden in interessante vakgebieden als recht, geneeskunde, journalistiek, sterrenkunde en nog vele anderen. Daar ontmoeten ze die enthousiaste chirurg en leren hoe het is om in zijn of haar schoenen te staan.

Landelijk zijn er negen IMC Weekendscholen. De Groningse vestiging is de jongste en 5 jaar actief, het eerste lustrum en dus is het tijd voor een feestje. De weekendschool initieert een ‘feel good’ actie. U heeft toch ook wel een wens voor uw buurjongen, nichtje, zoon, kleinkind of de jeugd in het algemeen? Op www.wensballon050.nl laat u net als bekende Groningers zoals Bert Visscher en vele andere stadjers eenvoudig een wens achter. “Mijn grootste wens is dat jullie je altijd blijven verwonderen, over alles wat je ziet en hoort, en doe daar dan wat mee!” “Dat ze de FC nog een keer op het bordes zien staan.” Alle weekendschoolleerlingen laten uw wens aan een ballon op 22 april om 14:00 uur de lucht in gaan. Dus ga nu naar www.wensballon050.nl en stuur uw wens op.

Wijken waar de leerlingen vandaan komen: De Hoogte, Vinkhuizen, Oosterpark, Paddepoel, Selwerd, Tuinwijk, Lewenborg en Beijum

De basisscholen waar de leerlingen opzitten: Annie M.G. Schmidt School, De Kleine Wereld, De Vlint, obs Karrepad, obs De Pendinghe, rkbs Bisschop Bekkers, Siebe Jan Boumaschool, obs De Beijumkorf, obs De Tweemaster.

foto: IMC Weekendschool Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.