Welkom terug!

Joepie. Door versoepeling van de Corona maatregelen zijn de basisschoolkinderen in Beijum eindelijk weer terug naar school. De basisscholen in Beijum hebben hun leerlingen welkom terug geheten met een verrassing: een rugzakje met inhoud. Bijna 1400 gevulde rugzakjes vonden en vinden een nieuwe eigenaar.

Het idee is ontstaan uit de vraag,  bij het Wijkplatform Beijum.nl  binnen gekomen vanuit basisschool de Heerdstee,  of het mogelijk zou zijn om is alle kinderen van de Heerdstee een hart onder de riem te steken door ze naast alle huiswerk wat ze weer meekrijgen een soort prettasje mee te geven met leuke dingen erin.

Vanuit het Wijkplatform is, in samenwerking met de Bewonersorganisatie  Beijum, het Gebiedsteam Oost en de Heerdstee, dit geweldige initiatief verder uitgewerkt, maar tevens ook breder getrokken. Het is een actie geworden voor alle basisscholen in Beijum.  Oorspronkelijk was het idee om het voor de mei vakantie te doen, maar door de aangekondigde versoepeling van de maatregelen, vlak voor deze, hadden de scholen even iets anders aan het hoofd dan rugzakjes vullen en uitdelen.

Het resultaat van deze samenwerking,1400 rugzakjes gevuld met bellenblaas, spekjes, kleurpotloden, stoepkrijt en bloemzaden,  is te zien in de onderstaande slide show  vanuit de Heerstee.

Waar Beijum  groot in kan zijn, vindt u niet?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.