Weerbaarheid voor kinderen van 7-9 en van 10 tot 12 jaar “Wijs Weerbaar”

Begin maart starten er weer weerbaarheidstrainingen voor kinderen. Door de training wordt op speelse wijze de weerbaarheid van de kinderen vergroot. Ze leren om  beter voor zichzelf op te komen en weerbaar te reageren op lastige situaties.  Ze krijgen meer zelfvertrouwen en staan steviger in hun schoenen.

In de training komen verschillende onderwerpen aan de orde door middel van spelvormen, spelletjes, houdingsoefeningen, voorlezen van verhalen, het doen van rollenspel en door te praten met elkaar. We oefenen hoe de kinderen duidelijk kunnen zeggen wat ze wel en niet willen, zodat ze voor zichzelf kunnen opkomen en ook ruzies verbaal kunnen oplossen. Daarbij oefenen we uitstraling en lichaamstaal.  We besteden aandacht aan fysieke weerbaarheid door stoei- en worstelspelletjes te doen. Ze leren stevig te staan en zich niet van de wijs te laten brengen als ze een klap of duw krijgen. In de oudste groep doen we eenvoudige zelfverdedigingstechnieken en oefenen we op kussens.

Deze training is bedoeld voor kinderen die wat onzeker zijn en beter voor zichzelf mogen opkomen. Maar ook voor kinderen die gepest zijn/worden of die moeite hebben om groepsdruk te weerstaan. Daarnaast is de cursus open voor kinderen die mee komen met een vriendje en het  gewoon leuk vinden om  een actieve cursus te volgen. En voor kinderen, waarvan de ouders ze wat extra’s mee willen geven.

De cursussen bestaan uit 8 bijeenkomsten van 1 ¼ uur voor jongens en meisjes samen, start op maandagmiddag 5 maart in de Kleijhorn.
Voor informatie zie ; www.wijsweerbaar.nl

bron+foto: Marieke van Veen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.