Weer feest met Oud & Nieuw

De afgelopen vier jaar was het parkeerterrein voor winkelcentrum Beijum-West de plek waar het op oudejaarsavond prijs was. De eerste van deze vier was geen feest, maar een treffen met een volop aanwezige politiemacht. Dat moest anders, vonden veel bewoners – omwonenden maar ook anderen die dit een heel slechte vorm van reclame vonden voor de wijk.

De gemeente onderzocht toen of het idee was om voor met name de jongeren en de iets oudere jongeren in de wijk een feest te organiseren. Samen met de politie, de brandweer, de milieudienst, het straathoek- en jongerenwerk van de MJD, de BOB, de winkeliers en Stiel is een werkgroep gestart.

Vanuit die groep is inmiddels drie jaar lang een feest georganiseerd. En elke keer zonder noemenswaardige overlast en vernielingen in de wijk. Het kan dus wel, ook in Beijum; een fijne en feestelijke oudejaarsviering – zo kijkt iedereen er ook met een goed gevoel op terug. Ook vanuit de politiek kreeg de organisatie elke keer alle lof en de nodige complimenten en inmiddels wordt al min of meer verwacht dat alles ook dit jaar weer zo georganiseerd wordt. Dat is en blijft wel een behoorlijke klus. Ook dit jaar kunnen er geen garanties worden gegeven dat het allemaal in kannen en kruiken gaat verlopen, maar waarom zou het nu anders gaan dan voorgaande keren?

Er is dan ook geen reden om dit jaar iets geheel anders te doen.

Wel leert de organisatie elke keer van het voorafgaande feest. Ook dit jaar zijn er een aantal aanpassingen. Vooral vanwege de omwonenden van wat in de wandelgangen al het AH-plein is gaan heten, zijn de tijden aangepast: het begint eerder, om 9 uur ’s avonds, maar het stopt ook eerder, om drie uur ’s nachts is het definitief afgelopen. Er wordt niet, omdat het zo gezellig is, nog even iets langer doorgegaan.

En om het gebeuren nog meer een feestkarakter voor jong en oud te geven, gaan we met de muziek iets heel anders doen. Daar kan heel Beijum aan meedoen! Zei iemand iets over een top 100?

Wie wil meewerken aan de verdere invulling van het feest kan contact opnemen met opbouwwerkster Debora den Haring (d.denharing@stiel.nl).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.