Week van eenzaamheid: Een geslaagd Beijumer Seniorenontbijt

De organisatoren, Buurtcentra in Beijum – Humanitas en Bij Bosshardt Beijum, kunnen tevreden terugkijken op het eerste Seniorenontbijt in het kader van de Week van Eenzaamheid.

Seniorenontbijt 2016Ruim 45 senioren (en een jonge telg) hadden gevolg gegeven aan de uitnodiging voor deelname aan dit seniorenontbijt dat vanwege de toch niet al te beste weersomstandigheden op deze de morgen niet op plein Oost en niet in de Wegwijzer maar in de Amkemakoepel genuttigd werd. De entourage Bij Bosshardt Beijum deed toch gezelliger aan dan het lege pand van de Wegwijzer.

 

Seniorenontbijt-Ruud van Erp“De week van Eenzaamheid is in het leven geroepen om ons er bewust van te maken dat er velen in onze samenleving zijn die, ondanks dat men het aan de buitenkant niet ziet of merkt, eenzaam zijn. In eenzaamheid leven is geïsoleerd zijn van het sociale leven. Met kleine dingen zoals dit Seniorenontbijt kunnen wij bijdragen aan het doorbreken van deze eenzaamheid. Sociaal zijn, contacten kunnen leggen is belangrijk voor wie het aangaat. Niet alleen in deze week maar het hele jaar door zouden wij ons hier bewust van moeten zijn” zijn kort samengevat de woorden van Ruud van Erp die het ontbijt opende in zijn functie als stadsdeelcoördinator.

De aanwezigen konden genieten van heerlijke verse luxe broodjes met diverse soorten beleg, een eitje en werden aan tafel voorzien van koffie en/of jus de orange door een achttal vrijwilligers. Tijdens het ontbijt werd de muzikale omlijsting verzorgd door 2 dames van het koor met zang en gitaar en vertelde Hein Folkers twee verhalen van weleer.

 

vraag-seniorenontbijt Aan het begin van het ontbijt had Theo Smit, van de BIB, de aanwezigen nog attent gemaakt op de voor deze gelegenheid ontworpen place mats met aan de achterkant een vijftal afbeeldingen uit het Beijumboek. Hierbij hoorde een vragenblad wat men per tafel kon invullen. De vragen waren niet makkelijk, maar desondanks hadden enkelen aan het eind van de ochtend de juiste antwoorden ingevuld.

Kortom een geslaagd seniorenontbijt met tevreden en blije gezichten die genoten hebben van, anders dan aangekondigd, een geheel gratis ontbijt. De bewonersorganisatie Beijum heeft namelijk in overleg met de organisatie de eigen bijdrage van de senioren voor zijn rekening genomen. Een geste die op juiste wijze door de aanwezigen werd gewaardeerd .

 

En tot slot. Waar zouden we zijn zonder de vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om dit mogelijk te maken, dus werden zij en de organisatoren door de aanwezigen nog als dank getrakteerd op een warm applaus.

11.30 uur: Einde van een geslaagde morgen in de Week van Eenzaamheid en horende de positieve geluiden zeker iets wat voor herhaling vatbaar is.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.