Wat een klap!

Wat een klap! En wat een gevolgen. De aanvaring van de Gerrit Krolbrug leidt ertoe dat de brug de komende jaren niet voor auto’s toegankelijk zal zijn. Welke gevolgen heeft dat voor de vervanging? Een draadje.

De brug is vrijwel zeker de komende jaren onbruikbaar voor autoverkeer. Maar ook voor rolstoelen, scootmobielen, ouders met kinderwagens, bakfietsen en mensen die de fiets niet omhoog kunnen duwen. De aanvaring komt net nu we bezig zijn met gemeente en Rijkswaterstaat om de Bewonersvariant uit te werken in een haalbaar voorstel. Wij houden het hoofd koel: we gaan gewoon verder, waar we mee bezig waren. En als het toch sneller moet: bouw dan een lage brug. Dan hoeft er geen opgehoogd talud in te klinken. Dat scheelt je zeker een half jaar bouwtijd!

 

 

 

1 reactie op “Wat een klap!

  1. Wordt het geen tijd om de oude variant fietsverkeer Stad Beijum/Lewenborg/De Hunze weer eens te bekijken? Een fietsroute parallel met de busbaan. Daar is bij aanleg busbaan naar Kardinge helaas van afgezien. En dat vind ik nog steeds jammer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.