Wat doet het Sociaal Wijkteam nu met een bakfiets?

Sinds kort is er door het Sociaal wijkteam (in oprichting) een bakfiets gekocht. Waarom? Gaan zij pakketjes vervoeren? Een bezorgdienst beginnen? Bewoners meehelpen te verhuizen?

Nee, het is de bedoeling om met deze bakfiets verschillende heerden te bezoeken. Op deze manier willen de leden van dit team in contact komen met wijkbewoners. Op een laagdrempelige manier gesprekken voeren, waarom men in Beijum woont, wat er mooi is aan Beijum en wat misschien nog beter kan.

Op dit moment is het misschien nog een wat saaie bakfiets (zie ook foto). Deze zal nog een vrolijke kleur moeten krijgen, maar ook spullen/handigheidjes die bewoners uitnodigen om een gesprek aan te knopen. Bijvoorbeeld een tafeltje, en natuurlijk een plek om een thermoskan met koffie/thee te kunnen vervoeren.

We hebben Marijke Langius en Ellie Schrotenboer, 2 kunstenaars uit de wijk gevraagd de bakfiets te pimpen. Op Bruisend Beijum zal hij voor het eerst te bewonderen zijn. Dan kunt u gelijk uw vragen of ideeën voor de wijk of uw eigen heerd kwijt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.