Vrijdag 27 juni SKSG ModderDag in Groningen

WATER & ZAND in plaats van Nintendo, X-box, of I-Pod!

“Veldwerk Nederland” heeft het initiatief genomen om de ModderDag ook in Nederland onder de aandacht te brengen. SKSG heeft zich– net als vorig jaar – hierbij aangesloten en zorgt ervoor dat ook in Groningen en de regio met modder gespeeld wordt. Alle  locaties van SKSG doen op vrijdag 27 juni mee aan de ModderDag. De burgemeester van Leek, de heer B.C. Hoekstra, opent vrijdag de ModderDag om 9:00 uur bij kindercentrum SKSG Vlindertuin aan de Knip 1a in Leek. De locaties met de leukste modderactiviteiten worden volledig in de modder gezet. Het programma staat op: www.sksg.nl.

Enno van der Werff, algemeen directeur SKSG “wij laten ook tijdens de Nationale ModderDag zien dat buiten spelen met zand en water niet alleen ontzettend leuk, maar ook goed is voor het samenspel en de ontwikkeling de motoriek en zintuigen van kinderen. Omdat SKSG “natuur” en “elke dag naar buiten” torenhoog in het vaandel heeft staan is het niet meer dan logisch dat wij als grootste kinderopvangorganisatie van Groningen hierin participeren. De locaties van SKSG hebben een compleet modderteam samengesteld. Zij hebben allerlei activiteiten bedacht voor de Modderdag, afgestemd op de verschillende leeftijden van de kinderen. Iedereen is welkom om te komen kijken of mee te doen met de modderactiviteiten; het wordt een onvergetelijke dag.”

In Nepal is het idee voor ‘International Mud Day’ ontstaan. De achterliggende gedachte is dat door positieve natuurervaringen meer verbinding ontstaat  tussen kinderen en hun omgeving. Sinds enkele jaren wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Ieder jaar sluiten meer organisaties zoals scholen, scoutingverenigingen en kinderopvangcentra hierbij aan. Tijdens International Mud Day ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoeveel plezier je ermee kunt hebben en wat aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.