Voortgang werkzaamheden najaar 2012

De werkzaamheden aan de Oostelijke Ringweg zijn in volle gang. Er wordt momenteel vooral ter hoogte van Kardinge en Beijum-Zuid gewerkt, terwijl Lewenborg is opengesteld voor het verkeer. Wat gebeurt er verder allemaal dit najaar aan de Oostelijke Ringweg?

Lewenborg
Eind oktober is de Ringweg en het nieuwe viaduct bij  Lewenborg/Ulgersmaborg voor het verkeer geopend! Het hekwerk (volledig handwerk) op de viaducten is nog niet helemaal klaar. Dit gaat nog enkele maanden duren. Tot die tijd is er een noodleuning geplaatst en kan het verkeer (veilig) op dit stuk van de ovonde rijden.  In het voorjaar van 2013 wordt er op dit gedeelte van de Ringweg het nieuwe groen aangebracht, op basis van een eerder vastgesteld groenplan.

Beijum-Zuid
De  zand- en grondlichamen voor het toekomstige viaduct zijn nog aan het inklinken. Deze liggen direct naast de tijdelijke weg. Verwacht wordt dat de inklinking nog nodig zal zijn tot februari 2013. In de tussenliggende periode gaat de betonaannemer Van Spijker Bouw starten met de bouw van de zogenaamde dekconstructie van het viaduct. Deze zal naast de Oostelijke Ringweg gebouwd worden. Hiermee is inmiddels gestart. Vanaf februari 2013 worden de landhoofden (ondersteunings-constructies) van het viaduct gebouwd. De verwachting is dat in juni 2013 de dekconstructie in één keer op zijn plaats gehesen kan worden.

Kardinge
Bij het kruispunt Kardinge wordt een ongelijkvloerse kruising gerealiseerd, hiervoor wordt een nieuw viaduct met rotondes aangelegd in 2013 en 2014. Voorafgaande aan de daadwerkelijke aanleg hiervan, vinden de volgende grondwerkzaamheden vanaf begin oktober 2012 plaats:  Het aanbrengen van een overhoogte (hoop grond plaatselijk tot circa 7 meter hoog) die meer dan een jaar blijft liggen. Deze overhoogte is aan beide zijden van de ringweg gesitueerd, ter plaatse van het nieuw te bouwen viaduct, de toekomstige wegen en rotondes.

Het fietspad tussen het Windepad en Kardinge wordt tijdelijk verlegd. Fietsers kunnen tijdens de aanleg van het tijdelijke fietspad gebruik maken van de bestaande route.

Voor verkeer op de ringweg is er geen sprake van hinder. Bedrijven blijven bereikbaar gedurende de grondwerkzaamheden.

Verplaatsing hoogspanningsmast
De verwachting is dat TenneT de hoogspanningsmast bij Kardinge begin december 10 meter verplaatst en ca. 15 meter ophoogt. Dan worden de hoogspanningslijnen naar de (nieuwe) definitieve mast verplaatst.

Beijum-Noord/Groningerweg
De plannen voor dit gedeelte van de Oostelijke Ringweg liggen nu grotendeels klaar. Van 19 oktober tot en met 29 november 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Op de inloopbijeenkomst op 6 november 2012 is er informatie te vinden over de voorgenomen plannen bij Beijum-Noord en de Groningerweg, en is er tevens de gelegenheid eventuele zienswijzes op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

bron: ingezonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.