Voortgang Ring Oost

Heiwerkzaamheden voor viaducten Lewenborg

Aan de Oostelijke Ringweg, ter hoogte van de kruising Lewenborg, starten vanaf maandag 13 februari (onder voorbehoud van het weer) heiwerkzaamheden voor de bouw van een viaduct.

Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. Weggebruikers dienen ter hoogte van dit traject rekening te houden met smallere rijstroken en beperkte snelheden. Tevens is de afslag Akeleiweg (komende vanaf Euvelgunne) afgesloten. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. De Akeleiweg zelf is niet gestremd.

Twee weken geleden is de aannemer begonnen met het grondwerk voor de heiwerkzaamheden bij het kruispunt Lewenborg-Ulgersmaborg. Dit grondwerk is nu afgerond, waardoor de heiwerkzaamheden voor de viaducten kunnen beginnen. De totale heiwerkzaamheden nemen ongeveer twee weken tijd in beslag. Ongeveer één week aan de zijde van Kluiverboom en ongeveer één week aan de zijde van de Akeleiweg.

Deelprojecten
Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het ongelijkvloers maken van de totale Oostelijke Ringweg. Hiervoor worden alle kruispunten vervangen door viaducten met op- en afritten. De werkzaamheden zijn onderverdeeld in vier deelprojecten. Begonnen wordt met Lewenborg/Ulgersmaborg, daarna volgen de deelprojecten Kardinge/Ulgersmaborg, Beijum-Zuid/de Hunze en Beijum-Noord/Groningerweg.

bron + foto’s : ingezonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.