Voorleesmorgen Marjo van Dijken

Op zaterdag 9 november had de Bibliotheek Beijum een ochtendprogramma georganiseerd rond het uitkomen van het boekje van Marjo van Dijken. Stagiair bij de bieb én jonge wijkbewoner Jakob van der Laan (helemaal links op de eerste foto) verrichte de aftrap en zong enkele liedjes van zijn net uitgebrachte mini-cd, maar aan een echt grote wordt flink gewerkt.

Voor de inleiding had Marjo eerst burgemeester Peter Rehwinkel geregeld, maar na diens eerder dan geplande afscheid vond ze in Jacques d’Ancona een waardig vervanger. Waarom deze toch niet kwam opdagen (als grap werd geopperd dat hij misschien bij de buren zat) bleef in het midden maar biebbeheerder Menno nam zonder problemen de honneurs waar, al zat hij wat te hannesen met het vinden van Marjo’s column in de nieuwste Beijumkrant. Die het boekje niet had gehaald evenals alle columns die nog gaan verschijnen.

Daarna was het de beurt aan Marjo van Dijken zelf, die enkele columns voorlas uit haar boekje, een verzameling van de beste columns uit 22 jaar Beijumkrant. Als het aan Marjo had gelegen was het boek veel dikker (maar wel onbetaalbaar) geworden, maar gelukkig hadden man en vriendin meegeholpen een mooie maar ook in omvang aanvaardbare selectie te maken. Ook onbetaalbaar maar wel in positieve zin.

Het boekje, evenals de columns getiteld “Heeft u dat nou ook …” gaat over wat Marjo in al die jaren heeft meegemaakt, niet alleen haar publieke kant (zoals voorzitter BOB, gemeenteraadslid en Tweede Kamerlid), maar ook scènes uit het privéleven, van de moeder van eertijds naar de oma van nu bijvoorbeeld.

Het boekje is in de boekhandel verkrijgbaar. De nieuwste column staat verderop in deze Beijumkrant.

John Veldman (tekst) en Willemien Mensinga (foto’s)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.