Vilten en vogels kijken in het bezoekerscentrum Beijum

Op woensdagmiddag 26 februari is het bezoekerscentrum van NDE in Beijum even ‘knutselatelier’. Kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun begeleiders zijn hier van harte welkom om armbandjes te vilten. Daarnaast zijn er ook speurtochtjes, puzzels en een audiotour.

Een streng wol, zeep, water en één paar handen: meer heb je niet nodig om te vilten. Een portie aandacht is daarbij natuurlijk ook nooit weg. Je tovert met ‘sprookjeswol’ in een mum van tijd je eigen gekleurde armbandje of ketting tevoorschijn. Voor jezelf, of misschien wel om weg te geven!

Schapenwol
In het bezoekerscentrum kun je alles leren over de dieren in Beijum. Speurtochtjes, puzzels, voelen aan de stekels van een egel: naast vilten kun je er nog veel meer doen. Vaak kun je er knutsels doen met natuurlijke materialen. Daarom kun je er in de krokusvakantie vilten. Want vilten doe je met wol, en wol komt van het schaap. We gebruiken natuurlijk wel biologische wol, want deze wol is niet behandeld met chemicaliën of andere nare stoffen.

Audiotour
Ook voor begeleiders is er wat te doen. Sinds kort heeft het bezoekerscentrum een audiotour met leuke vogelweetjes. Wie zijn nou die vogels die je vaak in je achtertuin ziet? Waar komen ze vandaan, hoe leven ze, wat is er zo bijzonder aan ze? Dwaal langs de vogels en luister naar hun verhaal. Leer de vogels van Beijum kennen, van mus tot meeuw!

Het bezoekerscentrum Beijum is woensdag en vrijdag geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur. Op woensdag 26 februari kun je er vilten. Opgeven is niet nodig. De activiteit is gratis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.