Vierde editie Try Out! met o.a. Greengang

In de voorjaarsvakantie maken jongeren in Groningen kennis met de urban arts

Urban House Groningen organiseert voor de vierde keer het evenement Try Out! waarbij scholieren tot en met 18 jaar de verschillende urban disciplines leren kennen in pop podium Simplon. Eerder stonden hier Kraantje Pappie, JPB, Bollebof en Team Vieze.

Op woensdag 20 februari staat Greengang op het podium. Dit is een rap formatie afkomstig uit Amsterdam. De groep bestaat uit rappers en zangers met allen verschillende talenten. In 2012 heeft Greengang samen met DJ MBA de populaire ‘Straatremixes’ (voorheen met o.a. Lange Frans en Baas B) nieuw leven ingeblazen. Het concept is hetzelfde gebleven: bestaande beats met nieuwe teksten.

Om de winter te vergeten zijn lokale talenten BasiQ&ADI aanwezig. De twee heren uit Groningen staan regelmatig op het podium en laten het publiek uit zijn dak gaan met tropical tunes.

Naast muziek is er ook volop dans tijdens Try Out! Negen dansers met verschillende dansstijlen en achtergronden hebben elkaar gevonden en vormen de groep ‘Kulture Kids’. De groep stond in de finale van ‘Move like Michael Jackson’, deden mee aan ‘So you think you can dance’ en zijn regelmatig in grote shows en battles te zien. De filmpjes op internet laten zien hoeveel talent er in deze mensen zit.

Host is FerryFlex en achter de draaitafels staat Dj Lowpro. De Try Out! begint om 14:30 uur in Simplon en de entree is €2,50.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.