Vierde editie Kardingerun voor Bikkels

Het eerste weekeinde van juli staat het Kardinge gebied in het teken van modder, obstakels en bikkels die meedoen aan de vierde editie van de KardingeRun. Na drie succesvolle runs de afgelopen jaren, breidt de KardingeRun van eendaags evenement uit naar een heel weekeinde. Zowel op 1 als 2 juli kan er deelgenomen worden aan deze obstacle/mudrace.

 

Parcours

De start vindt plaats in de 400 meter hal van Sportcentrum Kardinge. De routes voor de vierde editie zijn uitgestippeld over 5 en 8 kilometer. De deelnemers aan het 16 kilometer parcours, lopen de 8 kilometer 2x. Gezien het grote aantal deelnemers dat vorig jaar op een dag deel nam, is voor deze editie besloten om uit te breiden naar 2 dagen. Op deze manier wordt de doorstroming in het parcours verbeterd en de wachttijden bij obstakels verminderd. De routes en de obstakels zijn zoals elke editie uitgestippeld in overleg met Natuurmonumenten, die naast beheerder van het gebied ook aan het evenement gekoppeld is als goede doel.
Obstakels

Tijdens de run komen de deelnemers verschillende hindernissen tegen met water, modder en andere obstakels. Ook de Kardinger bult is onderdeel van het uitdagende parcours. Voor de realisatie van het parcours werkt de KardingeRun samen met bedrijven uit de survival wereld, verschillende bouwbedrijven en de brandweer, zoveel mogelijk afkomstig uit Noord-Nederland. Door een combinatie van deze samenwerking en de bestaande elementen uit de natuur in het gebied wordt een compleet en afwisselend parcours neergezet.

 

Ouder-Kind loop

Bikkels heb je in alle soorten en maten. Ook dit jaar is de ouder-kind loop weer een onderdeel van de KardingeRun. Tijdens dit onderdeel kunnen jonge bikkeltjes over stoere hindernissen klimmen en lekker door de modder rennen. Deze hindernissen zijn geschikt voor bikkels vanaf 8 jaar, maar ook uitermate uitdagend voor de meelopende volwassenen. De ouder-kind loop start beide dagen als laatste onderdeel van de KardingeRun, zodat de kinderen vrij baan hebben op het 5 kilometer parcours.

 

Veiligheid

De KardingeRun draait om doorzettings-, improvisatie- en uithoudingsvermogen, fysieke en mentale hardheid en een goede samenwerking. Om de veiligheid van de deelnemers te kunnen waarborgen, wordt gebruik gemaakt van een groot aantal vrijwilligers, waaronder studenten van het Alfa College Sport en Bewegen, die toezicht houden bij de obstakels.  Ook de inzet van professionele  waterhulpverlening en een mobiele EHBO eenheid dragen hier natuurlijk aan bij. De uitbreiding naar twee dagen is ook vanuit deze invalshoek tot stand gekomen, minder deelnemers gelijktijdig in het parcours zorgt namelijk voor meer overzicht en ruimte om in eigen tempo het parcours af te leggen.

 

Meer informatie en aanmelden op www.kardingerun.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.