Viaduct Beijum-Zuid

In deze zomerse tijden gaan de werkzaamheden aan de Oostelijke Ringweg en de Noordzeebrug gewoon door. Het valt echter niet mee om onder dergelijke zomerse temperaturen de werkzaamheden uit te voeren. Het levert hier en daar ’technische’ problemen op met (te) warm asfalt, waardoor afrondende werkzaamheden bemoeilijkt werden. De verwachting is echter dat vrijdag 26 juli zowel het viaduct bij Beijum-Zuid/de Hunze en de Groningerweg bij Noorderhoogebrug weer open gaan voor het verkeer. In bijgaande nieuwsbrief leest u er meer over. Voor meer informatie zie ook www.ringgroningen.nl of volg ons via Twitter. Ons account is @ringgroningen 

De verwachting is dat vrijdagmiddag 26 juli het viaduct bij Beijum-Zuid/De Hunze weer open gaat voor verkeer. Dan kan het verkeer  – via het viaduct over de ringweg – vanuit uit de Hunze naar Beijum-Zuid rijden en vice versa. Dit geldt ook voor fietsers.

Het is dan nog niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg gebruik te maken van de afslagen richting het viaduct!!
Dat gebeurt pas eind september wanneer de aansluitingen volledig in het nieuwe viaduct zijn geïntegreerd.

Bestemmingsverkeer voor Beijum-Zuid en de Hunze wordt tot die tijd omgeleid via Beijum-Noord en/of via de busbaan bij Kardinge. Aanvankelijk was het de bedoeling om begin deze week het viaduct te openen. Door het warme weer kon het aangebrachte asfalt niet afkoelen en was het niet mogelijk om het verkeer hier overheen te laten rijden. Inmiddels worden de laatste werkzaamheden afgerond.

Groningerweg bij Noorderhoogebrug

Tevens is de verwachting dat vrijdagmiddag 26 juli de Groningerweg bij Noorderhogebrug opengesteld wordt voor al het verkeer. Door het faillissement van aannemer Jaartsveld heeft het werk een tijd stilgelegen. Door inzet van aannemer Oosterhof Holman en de provincie Groningen zijn de werkzaamheden zo snel als mogelijk was weer opgepakt. In september zal de Groningerweg nog een weekend gestremd moeten worden voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen. De overige werkzaamheden voor de Noordzeebrug zijn inmiddels ook weer gestart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.