Vervolg uitvoering bomenplan Beijum

In Beijum is in de jaren ’70 en ‘80 veel snelgroeiend groen aangeplant. Bomen zoals populieren en wilgen. Dat gebeurde om de wijk vlot een groene aanblik te geven. En dat is gelukt. Het is prettig wonen in Beijum en dat komt onder andere door het groen. Maar de snelle groeiers geven nu soms overlast. Daarom heeft de gemeente enkele jaren geleden samen met bewoners een bomenbeheerplan vastgesteld.

In dit plan staat welke bomen in de wijk kunnen blijven of moeten worden aangepakt. Het betreft een plan van tien jaar dat gefaseerd wordt uitgevoerd. Daar waar de gemeente kapt, worden de bomen zoveel mogelijk vervangen door duurzamere, minder snelgroeiende boomsoorten. Vanaf maandag 7 oktober begint de gemeente met de uitvoering van het plan in delen van de Bottemaheerd, Wilkemaheerd, Kremersheerd, Grevingaheerd en Menkemaheerd. Eerder zijn bewoners van deze heerden al geïnformeerd over en betrokken bij deze plannen. Het kappen van de bomen zal enige overlast geven zoals lawaai en het tijdelijk geen gebruik kunnen maken van een rijbaan, fietspad of wandelpad. Met verkeersmaatregelen probeert de gemeente dit zoveel mogelijk in goede banen te leiden en de overlast zoveel mogelijk te beperken. De verwachting is dat alle werkzaamheden voor het einde van het jaar zijn afgerond. Met het bomenbeheerplan streeft de gemeente naar een duurzaam en evenwichtig bomenbestand in de wijk. De grote groengebieden rond Beijum en de Groene Long vallen buiten het bomenbeheerplan.

info: Gemeente Groningen

5 reacties op “Vervolg uitvoering bomenplan Beijum

 1. Super! Waar kan ik zien of de bomen voor mijn huis ook worden aangepakt? Ik heb 2 jaar geleden al een bericht gestuurd naar de gemeente of ze wilden gaan snoeien. Ik heb totaal geen zonlicht in huis.
  De buren hebben dezelfde klachten.

 2. Graag wil ik jullie op het de zin :
  ” eerder zijn bewoners van deze heerden al geinformeeed over en betrokken bij deze plannen.
  Dit is volgens ons NIET waar en we kunnen dat ook niet terug lezen in de informatie op de site. Weten dus niets hierover.Graag reactie hierop!
  Ook graag tijdige informatie over waar we dan wel kunnen parkeren ..

  Bewoners Bottemaheerd.

  1. In de Holmster-, Godeken-, Isebrandts-, Fossema-, Sibranda en Framaheerd is in december een brief van de Gemeente verspreid bij huisnummers waar veel bomen met Roeken staan. Op donderdag 9 januari is er een bijeenkomst hoe en wat te doen aangaande overlast van kraaien/ voor de ontvangers van deze brief. De bijeenkomst vindt plaats op de Wijkpost Oost, Parkallee 96 en begint om 19.30 uur.

 3. Inmiddels heeft de gemeente de kraaienoverlast aangepakt. Het is goed gelukt zo te zien en niet meer te horen. Dank u wel voor de actie en een vriendelijke groet van Henk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.