Vernieuwde Doornbos- en Barmaheerd feestelijk geopend

Samen met bewoners hebben gemeente Groningen, MJD, Centrum voor Jeugd en Gezin en de woningcorporaties de Huismeesters en Nijestee de afgelopen jaren gewerkt aan een plan voor een veiliger, prettiger en vriendelijker Doornbos- en Barmaheerd. De vernieuwde speeltuin en een straat-ganzebordspel zijn samen met buurtkinderen en hun ouders ontworpen.

Wethouder Mattias Gijsbertsen (op de foto met microfoon) opende zaterdag 14 juni samen met een van de kinderen de naam van het nieuwe speelhuisje, Doornbosparadijs, in de straat. Deze handeling markeerde de afronding van de werkzaamheden in de wijk.

Zwerfvuilteam
De afgelopen jaren is door verschillende partijen samen met bewoners gewerkt aan het verbeteren van de leefbaarheid in deze buurt. Verschillende partijen hebben de ideeën en wensen van bewoners ter verbetering van de wijk in kaart gebracht. De grotere betrokkenheid van bewoners in de wijk is merkbaar aan nieuwe initiatieven zoals een zwerfvuilteam en een activiteitenwerkgroep.

Bergingen
In samenhang met de verbeterde leefbaarheid werden ook fysieke ingrepen doorgevoerd. Door het afsluiten van onveilige onderdoorgangen en het verplaatsen van de bergingen is het prettiger wonen in de wijk. Ook is de autoverbinding tussen de ene en de andere heerd afgesloten zodat de straat nu meer geschikt is voor spelende kinderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.