Verloedering in Beijum door Aannemers wijkonderhoud

De werkgroep Groen en grijs van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) vindt dat aannemers die door gemeente en waterschap worden ingehuurd voor het onderhoud in Beijum, er te vaak een puinzooi van maken.

Zo is de rotonde aan de Ypemaheerd van april tot november vaak langdurig opslagplaats van snoei- en schoffelafval. Bovendien blijft na schoffelwerk het afval vaak dagen in en rond plantvakken liggen omdat het niet tijdig wordt afgevoerd. In de weekends zijn vaak overal in de wijk hopen snoei-, bagger- en schoffelafval te vinden. 

Vroeger speelde dat probleem niet: afval werd toen direct afgevoerd en buiten de wijk opgeslagen. Na laat bijvoorbeeld baggerafval uit de sloten tijdenlang kale plekken achter in  de bermen.  Door de extra natte periodes is dit jaar ook veel schade ontstaan door het gebruik van te zware machines. Gras lijkt op veel plekken wel omgeploegd en her en der liggen bloembollen bloot. Intussen is zelfs de schade van 2010 nog niet overal weer hersteld.

Ook het achterlaten van restmaterialen door aannemers is toegenomen. Zand, klinkers, tegels enz. blijven soms wekenlang liggen terwijl de werkzaamheden al lang zijn afgerond. Het is geen uitzondering dat spullen vervolgens in het groen worden gedumpt.

De BOB-werkgroep Groen en grijs vindt deze situatie niet acceptabel en heeft dat ook in een brief aan wethouder Jannie Visscher kenbaar gemaakt. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om goede afspraken te maken en aannemers daaraan te houden, vindt de werkgroep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.