Verlengde Schooldag van start in Beijum en Lewenborg

In januari zijn er in Beijum en Lewenborg elf scholen gestart met het project Verlengde Schooldag. “Elk kind verdient het om het beste uit zichzelf te halen,” zegt wethouder Carine Bloemhoff. “Daarom investeert de gemeente, samen met het onderwijs, de komende jaren in de Verlengde Schooldag.”

Het streven is om kansenongelijkheid te bestrijden met een goed naschools aanbod. “In Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Oosterparkwijk en de Korrewegwijk hebben we hier al goede ervaringen mee. Nu gaan we ook in Beijum en Lewenborg aan de slag,” vervolgt de wethouder.

“Met de Verlengde Schooldag krijgen alle kinderen in het basisonderwijs, ongeacht hun afkomst of achtergrond, meer tijd naast taal en rekenen voor bijvoorbeeld bewegen, cultuur en techniek. Daarmee draagt het bij aan een toekomstbestendige ontwikkeling van de jeugd.”

Het is dan ook niet iets wat we als gemeente ‘even’ gaan doen, maar een meerjarig verhaal waar we in ieder geval de komende acht jaar mee aan de slag gaan. Samen met scholen, maatschappelijke en culturele partners, ouders en natuurlijk de kinderen in de wijk,” besluit Bloemhoff.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.