Verkeerssituatie Gerrit Krol-brug

Vorig jaar heeft een vertegenwoordiging van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) meerdere keren overlegd met wethouder Karin Dekker en de afdeling Verkeer van de gemeente over de verkeerssituatie bij de Gerrit Krol-brug. De BOB pleitte voor het plaatsen van achtkantige stopborden met een stopstreep op Ulgersmaweg en Korreweg om zo automobilisten te ‘dwingen’ pas de kruising en brug op te rijden als deze echt vrij zijn. Controleacties van de politie zouden dat zo nodig moeten bevorderen zoals  enkele jaren geleden bij de kruising Heerdenpad met de Berlageweg ook gebeurde.

In dat overleg zijn ook verdergaande maatregelen aan de orde geweest, zoals het plaatsen van een ‘tweelichter’, een stoplicht met rood en oranje licht tot het plaatsen van een slagboom. 15 februari vond een ‘ontwerpsessie’ plaats met naast de BOB ook de bewonersorganisaties van De Hunze en de Korrewegwijk en vertegenwoordigers van de bedrijvenvereniging waar de Ulgersmaweg onder valt.

De voorstellen die de BOB al had ingebracht kregen veel steun van de andere partijen.  Nieuw was het idee om de onoverzichtelijke situatie aan de Ulgersmawegkant aan te pakken door middel van het verkleinen van dat kruispunt waardoor een meer vergelijkbare situatie zou ontstaan als aan de Korrewegkant. Auto’s op de Ulgersmaweg die moeten stoppen hebben dan een beter zicht op fietsers die van de brug komen. Ook het oprijden bij geopende brug tot aan de slagbomen zal dan minder gebeuren.

De uitkomsten van deze ontwerpbijeenkomst zijn inmiddels aan wethouder Dekker voorgelegd; een aantal ervan worden nu door de afdeling Verkeer van de gemeente verder uitgewerkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.