Verkeershinder deze zomer op Oostelijke Ringweg in Groningen

Vanaf 23 juli tot medio oktober 2012 is er op de Oostelijke Ringweg in Groningen ter hoogte van Lewenborg een aanzienlijk gewijzigde verkeerssituatie. Doorgaand verkeer is mogelijk, maar slechts met twee rijstroken: één richting het zuiden (richting Euvelgunne) en één richting het noorden (richting Eemshaven).

Om te voorkomen dat het verkeer vast loopt zijn dan de huidige tijdelijke verkeerslichten opgeheven. Bedrijven blijven goed bereikbaar. Voor fietsers en bussen gelden geen beperkingen.Vanaf medio oktober zal de nieuwe verkeerssituatie in werking treden en zijn alle verkeersbewegingen weer mogelijk.

Fase 1, Lewenborgzijde
In fase 1, van 23 juli tot begin september, wordt gewerkt aan de Lewenborgzijde. De toegangsweg naar Lewenborg (Kluiverboom) is dan dicht. Het verkeer van en naar Lewenborg wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge (busbaan Parkallee) en via de N360. De Akeleiweg (Ulgersmaborg) is grotendeels bereikbaar.

  • In verband met het eerder genoemde opheffen van de verkeerslichten is het niet mogelijk om vanuit de zuidelijke richting linksaf af te slaan richting Akeleiweg.
  • Het is niet mogelijk om komende vanaf de Akeleiweg linksaf te slaan richting het noorden of om over te steken naar de Kluiverboom. Dit verkeer wordt dan omgeleid via de aansluiting Kardinge (Kardingerweg en Pop Dijkemaweg).

Fase 2, Ulgersmaborgzijde
In fase 2, van begin september tot medio oktober, wordt gewerkt aan de Ulgersmaborgzijde. De toegangsweg naar Ulgersmaborg (Akeleiweg) is dan dicht. Het verkeer van en naar Ulgersmaborg wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge (Kardingerweg en Pop Dijkemaweg). De Kluiverboom (Lewenborg) is grotendeels bereikbaar. Het is dan niet mogelijk om:

  • Vanaf de Kluiverboom linksaf te slaan richting het zuiden of om over te steken naar de Akeleiweg.
  • Komende vanuit de noordelijke richting links af te slaan richting Kluiverboom. Dit verkeer wordt dan omgeleid via de aansluiting Kardinge (busbaan Parkallee) en via de N360.

Oprit bij N360 en Koningsweg
Daarnaast is het voor beide fasen noodzakelijk om de oprit vanaf de N360 en de linksaffer vanaf de Koningsweg naar de N360 te stremmen. Dit in verband met de doorstroming en verkeersveiligheid van het verkeer op de Ringweg. Het verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Driebond.

Bekijk hier een kaart met de werkzaamheden 23 juli tot medio oktober.

bron: Ring Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.