Verbouwde Amkemakoepel gaat weer open, alcohol taboe.

GRONINGEN – De ouderenvoorziening Amkemakoepel in de Groningse wijk Beijum gaat weer open en wordt een buurthuis. De recreatiezaal was een jaar gesloten omdat bestuur, bezoekers en omwonenden het keer op keer met elkaar aan de stok kregen. Afspraken werden geschonden, er waren klachten over overlast en er werd regelmatig te veel alcohol gedronken.

Woningcorporatie Patrimonium, eigenaar van het huurcomplex Amkemaheerd en de Amkemakoepel, is een samenwerking aangegaan met het Leger des Heils. Die introduceert het elders al succesvol gebleken buurtsteunpunt Bij Bosshardt. ,,We hebben de heropening zorgvuldig voorbereid. Het is alleen open als de professionele begeleiding aanwezig is en, belangrijk, er wordt geen alcohol meer geschonken”, vertelt directeur Auke de Vries van Patrimonium.

Huurders van het seniorencomplex zijn donderdagavond geïnformeerd over de plannen en zijn enthousiast. ,,Toen werd gesteld dat er geen drank meer zou zijn, ging er applaus op”, meldt De Vries. Het interieur van de Amkemakoepel wordt de komende tijd aangepakt in de stijl van Bij Bosshardt. Nederland kent al meer van dit soort buurtsteunpunten. In Groningen zit al een Bij Bosshardt aan de Irislaan.

 Bezoekers kunnen koffie drinken, gezamenlijk eten en workshops bijwonen. De Vries: ,,De mensen van het Leger des Heils bieden een luisterend oor, erg belangrijk want veel mensen zijn vereenzaamd. Dit steunpunt moet Beijum een boost geven.” Op 23 december opent de Amkemakoepel opnieuw. De eerste activiteit staat gepland op oudejaarsdag.
Bron: DVHN

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.