Verbindingslus Ring Noord naar Ring Oost weer open

De verbindingslus van Ring Noord naar Ring Oost is sinds woensdagmiddag 15 juli weer open voor verkeer. Verkeer dat de stad uitgaat kan dan weer vanuit Ring Noord/Noordzeebrug zonder omleidingen richting Kardinge/Hoogezand rijden. Met de opening van deze verbindingslus is in feite een einde gekomen aan de totale reconstructie van de Oostelijke Ringweg die in 2010 is begonnen.

In de komende weken zullen hier en daar nog puntjes op de i worden gezet zoals het plaatsen van de definitieve geleiderail op de Oostelijke ringweg. Daarnaast vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats aan de afrit vanaf Ring Oost naar de Groningerweg – komende uit de richting Eemshaven.

Deelproject Groningerweg/Beijum-Noord
Op 12 juni jl. waren de nieuwe aansluitingen vanaf de Groningerweg richting Ring Oost – ter hoogte van Hornbach – gereed. Toen is de Groningerweg – onder het viaduct richting Hornbach – weer open gesteld zowel voor auto’s als voor fietsers. De tijdelijke verkeerslichten bij het bedrijventerrein het Witte Lam zijn toen opgeheven. Dat is drie maanden eerder dan gepland. Met de openstelling van de verbindingslus is het deelproject Beijum-Noord / Groningerweg nu nagenoeg gereed. De afrit Ring Oost naar de Groningerweg komende uit de richting Eemshaven zal een aantal dagen later worden opengesteld in verband met de daar nog noodzakelijke werkzaamheden. Komend najaar en in het voorjaar van 2016 zal de groeninrichting worden aangebracht.

Afronding werkzaamheden in 2016
In 2016 wordt de definitieve bebording op de Oostelijke Ringweg geplaatst. De gele borden die er nu staan maken dan plaats voor de standaard blauwe borden. Eveneens zal dan de definitieve geluid reducerende asfalt laag aangebracht worden. Dit wordt tegelijk uitgevoerd met werkzaamheden op de Noordelijke Ringweg. Hier komt ook een nieuwe asfaltlaag en de geluidschermen worden vervangen. Uiteindelijk is dit gedeelte van de stad klaar om het verkeer op te vangen dat om zal moeten rijden vanwege de grootschalige werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg vanaf eind 2016.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.