Veiligheidsgevoelens in de wijk Beijum

Vandaag schreef het DVHN het volgende:

GRONINGEN – In Beijum komt een onderzoek naar (on-)veiligheidsgevoelens in de wijk, waar extra tbs’ers worden onderbracht.
Het onderzoek van studenten Integrale veiligheid van de NHL Hogeschool in Leeuwarden start op 16 november. Aanleiding is het plan van Lentis om in een locatie voor beschermd wonen meer(ex-)tbs’ers op te vangen en de onrust die daarover ontstond bij buurtbewoners.
De organisatie voor geestelijke gezondheidszorg wil alle twaalf plekken aan de Onnemaheerd inzetten voor forensische patiënten: mensen met een stoornis die een delict hebben gepleegd, afkomstig uit bijvoorbeeld de Van Mesdagkliniek in Groningen, niet per se tbs’ers. Nu nog is de helft een reguliere patiënt met psychiatrische problemen.

In een eerder stadium is de BOB al op de hoogte gesteld door de studenten van de NHL aangaande het onderzoek en verzocht om haar medewerking te verlenen aan deze.
De enquête is onderdeel van hun onderzoek naar de veiligheidsgevoelens in Beijum. De aanleiding hiervoor was mede de recente poging voor het plaatsen van ex-Tbs’ers in de wijk, maar ook de naam die wij als wijk (helaas nog steeds) hebben.

De enquête bevind zich op dit moment nog in beslissingsfase. De enquête is vergelijkbaar opgesteld met de veiligheidsmonitor. Volgens verwachting zal de link naar de enquête op 12 november, ook op deze site, beschikbaar zijn. De uitkomst zal, zodra bekend, ook geplaatst worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.