Veiligheidsdriehoek: Verslag van het wijkgesprek over veiligheid 7 maart 2017

Beste deelnemer aan het wijkgesprek over veiligheid,
Allereerst hartelijk dank voor uw aanwezigheid bij het wijkgesprek in De Bron. Fijn dat u aanwezig was om een belangrijk onderwerp als veiligheid te bespreken. Goed om te merken dat veel bewoners op een serieuze en betrokken manier knelpunten en mogelijke verbeteringen aandragen voor hun wijk.

Vervolg
In deze mail informeren we u over het vervolg. Wat gaat er gebeuren? En hoe gaan politie, wijkorganisaties, de gemeente en andere betrokkenen aan de slag met de onderwerpen die gisteren aan de orde zijn geweest?

Thema’s
De belangrijke thema’s van gisteravond waren:
– Hoge snelheden op de wijkring
– Onoverzichtelijke zebrapaden en kruispunten op de wijkring
– Overlast
– Onderhoud van het groen

Bij overlast ging het vooral over overlast door jongeren die op schooldaken klimmen, rotzooi achterlaten en vernielingen plegen. En het ging over drugsnaalden en pillen die gevonden worden. Daarnaast kwamen onderwerpen als geparkeerde voertuigen op de stoep, schade aan auto’s en diefstal aan de orde.

Aanpak
Natuurlijk zijn niet alle besproken problemen eenvoudig in korte tijd op te lossen. Wel gaan alle betrokkenen bij dit wijkgesprek verder aan de slag met de door u genoemde thema’s.

Maatregelen
De politie gaat gerichte controles uitvoeren naar de snelheid op tijdstippen dat er veel gereden wordt. Ook gaan ze samen met de afdeling Handhaving van de gemeente meer toezien op geparkeerde voertuigen in de buurt van winkelcentrum West.

De verkeerskundige van de gemeente gaat de genoemde kruispunten en zebrapaden onderzoeken. Om te kijken of er bijvoorbeeld maatregelen mogelijk zijn die bijvoorbeeld de attentiewaarde van de kruispunten en zebrapaden verhogen.

Op de overlast probeert de politie in te spelen maar ze treffen de jongeren vaak niet aan en ze missen de meldingen hierover van de wijkbewoners. Die zien vast meer dan dat de politie aan meldingen binnen krijgt. De wijkagent nodigt mensen daarom ook uit om vooral melding te doen. Dat kan ook tijdens het inloopspreekuur iedere dinsdag in het gebouw van WIJ Beijum tussen 10.00 en 12.00 uur.

Melden gebreken
Is er iets stuk op straat? Ook dat kan bijdragen aan een gevoel van onveiligheid. Als u ziet dat er verlichting stuk is of dat er iets anders gerepareerd moet worden, geef dit dan door aan de gemeente. Dat kan via het contactformulier op de gemeentelijke website, www.gemeente.groningen.nl. Of telefonisch via 14 050. Informatie over de andere mogelijkheden die er zijn om meldingen door te geven staan overzichtelijk op de website van de gemeente. U kunt de gemeente ook via WhatsApp bereiken via nummer: 06-128 239 73.

 

Overlast en zorg melden
Hebt u overlast van mensen of evenementen of maakt u zich zorgen over iemand in de buurt? Dan kunt u een melding doen bij het Meldpunt Overlast en Zorg ( www.gemeente.groningen.nl/overlast-en-zorg-melden). Dat kan ook telefonisch via (050) 587 58 85.

Aanvullingen bij het wijkgesprek
Zijn er onderwerpen die tijdens de bijeenkomst niet werden besproken en niet gemeld kunnen worden bij bovenstaande meldpunten? En die u toch nog aan ons wilt doorgeven? Dat kan via de mail, wijkgesprek/driehoekindewijk@groningen.nl

Maar u kunt ook een reactieformulier invullen en in de bus doen die daarvoor nog tot twee weken bij WIJ Beijum staat aan de Isebrandtsheerd 96 en bij de Albert Heijn. De reactieformulieren vindt u daar ook. Misschien kent u wel mensen in de buurt die ook nog onderwerpen willen aandragen. Wijst u ze dan op deze mogelijkheid. Als er nog nieuwe thema’s binnenkomen, gaan we ook daarmee aan de slag.

Vervolg
Gemeente en politie gaan aan de slag met de genoemde knelpunten. We houden u op de hoogte van de voortgang. Hoe we dat precies gaan doen, daar komen we nog bij u op terug.

Namens de projectgroep,

Joanna ten Cate

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.