Veiligheidsbedrijven

BOB-werkgroep veiligheid richt verzoek tot de gemeentelijke stadsdeelcoördinatie Noordijk over mogelijke grotere rol veiligheidsbedrijven bij bevorderen wijkveiligheid.

Zoals bekend kent de BOB sinds enige tijd ook een werkgroep Veiligheid.  Die heeft o.a. contact met een aantal scholen over vandalisme en andere vormen van overlast aan en rond de scholen. De werkgroep constateert dat er wat Beijum betreft meerdere beveiligingsbedrijven ingehuurd worden. Een  aantal van hen maakt rondes door de wijk, de anderen komen alleen in actie als er alarm is.

Volgens de werkgroep moet het mogelijk zijn om b.v. in Beijum veiligheidsbedrijven een betere en bredere bijdrage te laten leveren aan de wijkveiligheid door te realiseren dat er per wijk steeds 1 veiligheidsbedrijf wordt ingehuurd die vervolgens doeltreffender bij kan dragen aan toezicht  op relevante locaties in de wijk en slagvaardiger op kan treden bij alarmmeldingen.

De werkgroep vraagt aan stadsdeelcoördinatie of die kans ziet dit eens aan de orde te stellen binnen de gemeente.

Ook belangstelling om lid te worden van de werkgroep Veiligheid van de Bewonersorganisatie Beijum?  De werkgroep komt gemiddeld 1x per mand bij elkaar. Mail naar veiligheid@beijum.org

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.