Vanaf 8 december nieuwe verkeerssituatie Groningerweg bij Beijum Noord

Vanaf maandag 8 december gaat het verkeer bij het voormalige kruispunt Groningerweg bij Beijum Noord aan de andere zijde van de Oostelijke Ringweg rijden. Het eerste deel van de verlenging van de brug over het Boterdiep (zijde bedrijventerrein Witte Lam) is nu klaar en daar gaat het verkeer dan overheen rijden.

Tot het najaar 2015 wordt de tweede helft van de brug gebouwd.

Slinger
Voor het doorgaand verkeer verandert er een aantal dingen. Tot nu toe moest het verkeer dat vanaf de Eemshaven en de Noordelijke Ringweg richting de Oostelijke Ringweg reed, bij het voormalige kruispunt met de Groningerweg op de brug over het Boterdiep (Beijumerbrug) tweemaal een ‘slinger’ maken. In de nieuwe situatie vanaf 8 december kan het verkeer direct rechtdoor rijden over de nieuwe verlengde brug.
Het verkeer dat vanaf de Oostelijke Ringweg richting Eemshaven of de Noordelijke Ringweg rijdt, moet nu in de in de nieuwe situatie twee ‘slingers’ maken.

Invoegen
De situatie met het invoegend verkeer tussen de route vanaf de Noordelijke Ring naar de Oostelijke Ringweg en de Eemshavenweg naar de Oostelijke Ringweg verandert ook. Op dit moment voegt het verkeer dat vanaf de Noordelijke Ringweg naar de Oostelijke Ringweg rijdt, in bij het verkeer dat vanaf de Eemshavenweg komt. In de nieuwe situatie draait de situatie om. Het verkeer dat vanaf de Eemshavenweg komt moet dan invoegen bij het verkeer dat vanaf de Noordelijke Ringweg komt. Op verschillende plekken langs de ringweg staan borden met ‘Situatie gewijzigd’ om de nieuwe situatie onder de aandacht te brengen bij de weggebruikers.

Toekomstige situatie
De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak Ring Oost en heel specifiek van de aanpak en reconstructie van het deelproject Beijum-Noord/Groningerweg.
Voor meer informatie over de nieuwe situatie, kijk op elders op deze website http://www.ringgroningen.nl/oostelijke-ringweg/deelprojecten/beijum-noord-groningerweg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.