Vanaf 18 februari heiwerkzaamheden voor nieuw viaduct bij Beijum-Zuid

In de week van 18 februari 2013 (voorjaarsvakantie) vinden er bij Beijum-Zuid heiwerkzaamheden plaats voor de bouw van een nieuw viaduct.

De heiwerkzaamheden vinden overdag plaats tussen 07.00 en 19.00 uur. Het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg kan doorrijden, maar moet rekening houden met beperkte rijstroken en een beperkte snelheid.

Het is dan niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid en De Hunze in te rijden.

Voor Beijum-Zuid geldt dat in die week de omleidingsroute via Kardinge gaat.

De busbaan wordt hier speciaal voor opengesteld. Het verkeer dat naar De Hunze gaat, wordt omgeleid via Beijum-Noord. Vanaf maandag 25 februari 06.00 uur is de Oostelijke Ringweg weer volledig open voor verkeer.

Tijdelijke fietsbrug
Vanaf 8 februari vinden er voorbereidende grondwerkzaamheden bij de zogenaamde landhoofden (gelegen aan beide kanten van de ringweg en vormen de steunplaatsen voor het toekomstige viaduct).  Omdat de landhoofden vlak naast het huidige fietsviaduct liggen, komt hier vanwege veiligheid een tijdelijke fietsbrug met leuningen. Om de fietser zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden van de aanleg van deze tijdelijke fietsbrug, is ervoor gekozen om deze werkzaamheden in de avond en aansluitende nacht te laten uitvoeren. Dit gebeurt in de nacht van 11 op 12 februari. Dit onder voorbehoud. De fietsers worden omgeleid door de tunnel in de Beijumerweg.

Beperkte rijstroken
In overleg met de aannemerscombinatie Oosterhof Holman/Van Spijker Beton- en Waterbouw is – daar waar eerst een volledige stremming van de Oostelijke Ringweg noodzakelijk leek – een werkwijze uitgedacht, waardoor verkeer met beperkte rijstroken toch mogelijk is. De verwachting is dat in juni van dit jaar het dek van het nieuwe viaduct, dat momenteel naast de ringweg wordt gebouwd, op zijn definitieve plek wordt gereden.

Totale aanpak Ring Oost

Deze werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak Ring Oost (periode 2010-2014) waarbij de huidige kruisingen bij de Oostelijke Ringweg ongelijkvloers worden. Het doel van deze aanpassingen is om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op de Oostelijke Ringweg te verbeteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.