Van jeugdzorg naar actieleider in de hippietijd,  de openhartige biografie van Willem Pauwelussen

Willem is in onze wijk bekend doordat hij de initiatiefnemer is van ‘Beijum Kieskleurig’. Hij is ook de schrijver van ‘Het Brugborgboek, de  geschiedenis van de Groningse wijken Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg.’

Van jeugdzorg naar actieleider in de hippietijd

Willem Pauwelussen werd bestolen, bedreigd en getreiterd door andere pupillen op een internaat, maar hij steeg boven deze pesters uit en werd spreekbuis van de scholierenprotestbeweging tijdens de hippietijd. Hier vertelt hij alles over in zijn openhartige biografie.‘Valse Start – Hoe de jeugdzorg mij vormde tot actieleider in de hippietijd’ van Willem Pauwelussen is onlangs verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Ik word in 1965 via een Utrechtse psychiater geplaatst in het internaat Zandwijk vanwege een desastreuze schoolcarrière, maar ook een despotische vader. Daar word ik door de andere pupillen bestolen, bedreigd en getreiterd zonder dat er van hogerhand wordt ingegrepen. Er is een rel met een gewelddadige groepsleider, waardoor ik besluit te ‘genezen’ door goede schoolresultaten te behalen. Dat doe ik op de IVO, zodat ik weer naar het ouderlijk huis ga. Ik kom op de HAVO en daarna op de HBS. Daar word ik spreekbuis van de scholierenprotestbeweging. Het is hippietijd en ik kom tot de conclusie dat de maatschappij veranderen moet.

Willem Pauwelussen groeide op in Hilversum en ging in 1971 studeren in Groningen. Dit brak hij af na het derde studiejaar, en na een opleidingen en werkzaamheden in de techniek besloot hij zich volledig aan het schrijven te geven. Via meditatiecursussen en therapieën verwerkte hij zijn jeugd, zodat hij er voldoende afstand van ontwikkelde om erover te kunnen publiceren. Het schrijven van het boek was voor hem desondanks een confronterende ervaring.

Het boek is te bestellen op https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8677 à € 20,50.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.