Vakantieweek voor Jonge Mantelzorgers uit Groningen stad

PERSBERICHT
Van maandag 6 juli t/m vrijdag 10 juli kunnen jonge mantelzorgers uit Groningen stad op vakantie in het Drentse plaatsje Klijndijk. Humanitas Groningen stad biedt dit aan, zodat deze jongeren hun zorgen even kunnen vergeten.

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn kinderen/jongeren tot 24 jaar die opgroeien met een zieke ouder, broer of zus. Er kan sprake zijn van een lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische ziekte, een verslavingsproblematiek of van een chronische ziekte. Het opgroeien met een langdurig ziek gezinslid of een gezinslid met een beperking kan onzekerheid, angst, boosheid of verdriet veroorzaken. Ze maken zich vaak zorgen en doen doorgaans meer (huishoudelijke) taken dan hun leeftijdsgenootjes. Omdat op vakantie gaan voor hen vaak niet zo vanzelfsprekend is, organiseert Humanitas Groningen stad een vakantieweek.

Op vakantie in een grote blokhut
Op maandag 6 juli vertrekken de jonge mantelzorgers in een grote bus richting de ‘Rust en Ruimte Lodge’, een grote gezellige blokhut, in Klijndijk. Van maandag t/m vrijdag worden de jonge mantelzorgers in de watten gelegd en mogen ze deelnemen aan allerlei toffe en ontspannende activiteiten. Een groep vrijwilligers van Humanitas Groningen gaat mee om de week in goede banen te begeleiden. De week is voor jonge mantelzorgers vanaf 13 jaar en kost €35,-. Jonge mantelzorgers die jonger zijn dan 13 jaar kunnen mee met de kindervakantieweken van Humanitas. Kijk op www.humanitasgroningen.nl voor meer informatie over de kindervakantieweken.

Humanitas en jonge mantelzorgers
Humanitas ondersteunt nu al 6 jaren jonge mantelzorgers bij het JMZ Groningen project. Bij het JMZ project zijn verschillende vrijwilligers actief die leuke activiteiten organiseren, zodat jonge mantelzorgers even hun zorgen kunnen vergeten en andere jongeren kunnen ontmoeten die in eenzelfde situatie zitten. Ook kunnen jonge mantelzorgers een maatje (vrijwilliger) krijgen die hen steun biedt, een luisterend oor, (h)erkenning, aandacht en begrip.
Om de vakantieweek te kunnen bekostigen wordt er een benefietavond georganiseerd door vrijwilligers van Humanitas Groningen op 16 juni in Der A-kerk te Groningen. Meer weten over deze benefietavond? Kijk dan op www.hardvoorjmz.nl

Geef je op!
Ben jij of ken jij jonge mantelzorgers? Geef je dan snel op, want vol = vol!
Bel naar Humanitas Groningen 050-3126000 of mail naar humanitasjmz@gmail.com.
Ook kan je hier terecht voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.